Conversietip: neem een kijkje in andermans keuken

Hoe goed jij je website en/of je app optimaliseert hangt vaak samen met je eigen kennis en vaardigheden. Meer en betere kennis en vaardigheden zorgen ervoor dat jij je werk sneller en beter kunt uitvoeren, waardoor de resultaten ook verbeteren.

Hoe mooi zou het zijn al je jezelf zou kunnen afzetten tegen een variatie van jezelf, die zojuist een opleiding heeft gevolgd of een interessant boek heeft gelezen. De resultaten van deze test laten de bijdrage zien van jouw inspanningen om je kennis en vaardigheden up-to-date te houden.

Naast het lezen van boeken, blogs en het volgen van cursussen is er nog een andere mooie en goede manier om je kennis te blijven ontwikkelen en dat is het uitvoeren van bezoekjes aan collega’s. Naast dat het gewoon leuk is om een collega te spreken is het ook leuk om ervaringen uit te wisselen. Ervaringen met tools, (interne) processen en natuurlijk ook op het inhoudelijke vlak. Daarnaast geeft zo’n bezoek jullie beiden ook een beter beeld van ‘waar je staat’. Vaak lijkt het gras groener bij de buren tót je zelf op dat grasveld staat. Dan besef je pas echt hoe groen je eigen gras is. Deze informatie, je eigen interne analytics organisatie benchmarken en beoordelen (in de volle breedte), krijg je niet bij een cursus of door het lezen van een boek. Het is waardevolle informatie die je de kennis, koers en zelfvertrouwen kunnen geven om je eigen gras nog mooier te laten groeien.

Je kunt op ieder moment in de tijd wel een bezoekje brengen aan andermans keuken, maar er zijn en paar momenten wanneer deze bezoekjes extra waardevol kunnen zijn. Wanneer je een ander analyticspakket gaat kiezen (“Wat is jouw ervaring met pakket X en waarom koos je ervoor?”). Wanneer je nieuwe technologieën wilt gaan inzetten (“Hoe heb jij ICT, JZ en Compliance kunnen overtuigen?”). Wanneer je je afdelingsstructuur wilt veranderen (“Hoe werken jullie en is dat prettig?”). Dit zijn enkele voorbeelden van momenten dat het bekijken van andermans keuken erg waardevol is.

Enig punt dat overblijft is: je komt niet zomaar in de keuken van een ander. Geen onbelangrijk punt. Mijn tip daarbij is, laat jezelf zien op de evenementen en borrels en drink eens wat met je collega’s. Of werk eens buiten de deur. Er zijn genoeg ‘co-werk locaties’, waar je – vaak gratis – een werkplek kunt reserveren en vakgenoten kunt opzoeken. Het ‘elkaar persoonlijk kennen’ is vaak een eerste stap in de keuken van elkaar.

Reacties (4)

Reacties zijn gesloten.