Exclusief video interview met de Conversion Rate Experts


 door 

Vorige week vond in de Rai te Amsterdam de A4Uexpo plaats. Dit geslaagde en door heel Europe druk bezochte evenement voor de afilliate markt kende veel interessante sessie over onder anders zoekmachine optimalisatie, webanalytics en conversie optimalisatie. Nadat ik zelf in de ochtend een presentatie had gegeven over de koppeing van internet strategie en bezoekersdoelen aan meten en verbeteren pakte ik mijn videocamera en ben ik op zoek gegaan naar mede vakidioten. Die vond ik in Dr. Karl Blanks en Ben Jesson, oprichters van Conversion Rate Experts uit de UK.

Karl en Ben zijn nu reeds een aantal jaren bezich met a/b testen en multivariate testen en hebben daar in de loop der tijd veel over geleerd. Bekendheid online kregen ze door de publicatie van de 101 tips bij het gebruik van Google website optimizer en hun resultaten bij klanten zorgden er voor dat ze persoonlijk hun methodiek mochten komen delen op Googleplex. Via youtube vind je een recente presentatie van Ben over 38 conversie technieken die je nu kunt gebruiken en van Karl over hoe zij de grootte van een miljoenen bedrijf hebben verdrievoudigd.

Ik vroeg de heren over:

  • Multivariate testing: is dat moeilijk?
  • Hoeveel budget reserveer ik voor mensen naast de tool?
  • De toekomst van conversie optimalisatie.
  • Met wie werk je de komende jaren samen bij een klant?

Dr. Karl Blanks is binnenkort weer in Nederland. Op vrijdag 12 juni is hij 1 van de 3 keynote sprekers op het 2e Design for Conversion congres in Amsterdam. Kom ook naar dit origineel opgezette congres en lees over de vorige editie via Google Blogsearch.

Tot slot hieronder de slides van de presentatie die Karl en Ben gaven op de A4Uexpo over hoe zij de conversie bij SEOmoz.org met 170% hebben verbeterd:

3 reacties


Erg leuk stukje.
Volgende keer wel een statiefje doen, Ton. ;-)


Inderdaad, dit was uit de losse hand, totaal 15 minuten, dat begon wat kramp te geven :-)

Plaats een reactie | Houd u op de hoogte van reacties via e-mail

* Verplicht in te vullen

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Door:

Ton Wesseling (1974) is een ervaren online rendement consultant. Zijn inhoudelijke passie vervult hij als partner en chief optimization officer bij Online Dialogue. Hij heeft ervaring met trajecten voor onder andere ABN AMRO, Booking, Es...

  • Aantal woorden: 284

  • Aantal tweets: 2

  • Aantal reacties: 3

Nieuwsbrief

Voortdurend op de hoogte van het laatste analytics en optimalisaties nieuws met onze nieuwsbrief!

Gebruik je al Snoobi?

Lees meer over SnoobiAangeboden door AboutAnalytics