Webanalist Interpolis

Vacature voor Webanalist bij Interpolis

Jij maakt het gedrag van onze klanten in het online kanaal zichtbaar. Deze inzichten vertaal je naar advies zodat onze klanten altijd een super goede klantreis ervaren die glashelder is.

De functie

Als webanalist ben je verantwoordelijk voor het analyseren en inzichtelijk maken van klantgedrag in het online (web en mobile) kanaal. Het analyseren van klantroutes, het optimaliseren van webpagina’s, funnels en apps van Interpolis en Rabobank en het geven van adviezen ten behoeve van verbetering daarvan, vormen een belangrijk onderdeel van je activiteiten. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het opzetten van monitors en rapportages waarmee de effectiviteit van online marktbewerkingsactiviteiten (bijvoorbeeld zoekmachinemarketing, webadvertising en social media) doorlopend inzichtelijk gemaakt worden. Pro-actief signaleren en delen van relevante kennis zijn belangrijk binnen deze functie.

Webanalist (36 uur in Tilburg)

De data-infrastructuur en tooling zijn op het gebied van webanalyse nog in ontwikkeling bij Interpolis. De uitdaging bestaat om web-data uit verschillende bronnen te koppelen en ontsluiten.

Het profiel

Als webanalist heb je een HBO of WO opleiding afgerond en heb je heel veel ervaring (eigenlijk ben jij het schaap met 5 poten). Wij vragen namelijk ervaring:

  • in het vertalen van analyseresultaten naar advies voor conversie optimalisatie (CRO), campagnes, proposities, merk en positionering
  • in het gebruik van webanalyse software (bijvoorbeeld Google Analytics, Adobe Omniture, Netinsight, Celebrus)
  • met het opstellen van meetplannen en het inrichten van meetscripts en tagging (web + apps)
  • met het ontwikkelen van dashboards en rapporten in Excel en een BI-omgeving (bijvoorbeeld SAS Visual Analytics, MicroStrategy)
  • met het opstellen van A/B-testen en het gebruik van A/B-test software (bijvoorbeeld Visual Website Optimizer, Optimizely)
  • bij voorkeur met het gebruik van een tagmanagement tool (bijvoorbeeld Relay42, Google Tag Manager)
  • bij voorkeur met online personalisatie en het gebruik van klantprofielen in een online omgeving

Je bent een prettige collega die graag samenwerkt in een team waar men een hands-on mentaliteit heeft. Je hebt een positief kritische blik op je eigen functioneren en dat van anderen. Je weet anderen te overtuigen en enthousiast te maken.

Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat hij/ zij werkelijk nodig heeft.

Jouw afdeling

Je maakt onderdeel uit van de afdeling Marketing Intelligence bij Interpolis. Samen met je collega webanalisten werk je in het Online Team, waar alle online marketing- en optimalisatie initiatieven gecoördineerd worden met behulp van de agile werkwijze.

Je werkt samen met heel veel collega’s bij Interpolis van verschillende teams. Maak je geen zorgen, we stellen ze graag aan je voor en maken je graag wegwijs binnen onze grote organisatie, zodat je daarna zelf goed contact kunt houden. Daarnaast werk je samen met webanalisten en database marketeers bij de andere productdivisies en merken van Achmea en bij Rabobank Nederland.

Wij bieden

Een uitdagende en veelzijdige functie bij een groot merk in Nederland. Je werkt in een complexe en inspirerende omgeving waarin het bijzonder is dat je nauw samenwerkt met collega’s van de Rabobank vanwege onze wijze van distributie.

Verder is Achmea een organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden. De salarisrange loopt van €3.680 tot €5.122 (bruto maandsalaris o.b.v. 36 uur per week excl. 13e maand, vakantiegeld en winstdeling). Er zijn ruime opleidings- en ontwikkelmogelijkheden; zo bieden wij een specifiek opleidingsprogramma voor analisten, waarbij je je kunt ontwikkelen op het gebied van vakinhoud en persoonlijke ontwikkeling.

Wij zoeken een collega die fulltime beschikbaar is, waarbij je deze 36 uur per week kunt invullen door 4 dagen per week 9 uur te werken. Je werkt vanuit ons mooie kantoor in Tilburg bij het station en ook regelmatig bij Rabobank Nederland in Utrecht.

Solliciteren en meer weten?

Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Joyce Harleman, recruiter, op 06 20 05 7682 (bellen of appen) of solliciteer direct. We zien je sollicitatie graag zo snel mogelijk tegemoet.

Een online assessment en een Pre Empoloyment screening zijn standaard onderdelen van de sollicitatieprocedure.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.