Vacature voor een SEO Specialist bij Univé

Univé heeft voor haar locatie in Zwolle een vacature voor een

SEO Specialist

Wie zijn wij?

Het mooie van Univé? Dat zijn de mensen, de resultaten, de geschiedenis, de cultuur, het ontstaan, de betrokkenheid. Dat is samenwerken. Een coöperatie zijn zonder winstoogmerk. Supporter van Sport zijn. Een 9 voor klantvriendelijkheid krijgen en een Great Place to Work zijn. Wij richten ons op het voorkomen van risico’s, het beperken van gevolgen en we verzekeren alleen als het echt nodig is. Coöperatie Univé bestaat uit diverse onderdelen, waaronder Univé Schade, Univé Rechtshulp, verschillende ondersteunende afdelingen en acht verschillende Regionale Univé’s, zodat we op landelijk én lokaal niveau altijd dichtbij onze klanten zijn. Bij Univé ontwikkelen we samen continu nieuwe producten, diensten én onszelf. Alles voor onze klanten. Dat is het mooie van Univé. Kom jij ons versterken? 

Om onze klanten nog beter te leren kennen en te betrekken bij wat we doen, werken we Agile. De afdeling Digitale Verkoop & Vernieuwing bestaat uit zo’n 30 super leuke collega’s die elke dag tot het uiterste gaan om onze (potentiële) klanten online beter te bedienen en Univé nog verder te digitaliseren, maar wel door Univé te blijven! Hiervoor zoeken we een SEO-Specialist die ervoor zorgt dat we altijd bovenaan staan!

De uitdaging als SEO Specialist

Univé wil altijd bovenaan staan in het organische gedeelte van alle zoekmachines. Om hier invulling aan te geven werk je intensief samen met IT voor een technisch perfecte website. Daarnaast inspireer jij je collega’s binnen team Digitale Verkoop met een continue stroom aan ideeën om de content op Univé.nl uit te breiden en te optimaliseren. Op het gebied van linkbuilding fungeer jij tevens als sparringpartner van je directe SEO-collega. Verder ondersteunt de SEO-specialist de lokale Univé kantoren met het vergroten van de lokale vindbaarheid. Samen met onze SEA-specialist zorg je voor een integrale aanpak voor SEM.

Alle werkzaamheden ten behoeve van SEO worden uitgevoerd voor de particuliere en de zakelijke markt alsmede voor de ‘nieuwe diensten’ van Univé. Binnen Univé zijn we ervan overtuigd dat SEO versterkend werkt om tot een perfecte on site klantreis te komen. Een scherpe blik op de wijze waarop SEO en UX elkaar versterken zijn een vereiste voor deze functie. Om hier invulling aan te geven volg je de ontwikkelingen binnen het SEO-landschap volg je op de voet. Je bent nieuwsgierig naar nieuwe strategieën en tactieken en vertaalt deze naar een pragmatische aanpak.

Wie ben jij

Je denkt digital first! Je hebt ervaring met alle facetten van SEO en weet jij slim gebruik te maken van alle tools die tot je beschikking staan. De ervaring die je hebt opgedaan, heb je verkregen bij een A-merk of aan bureauzijde. Je bent een echte specialist op het gebied van SEO, maar daarnaast snap je ook wat de rol van SEO is in relatie tot offline, andere online marketing kanalen en de on site journey. Je hebt een passie voor online en vindt het leuk om samen met collega’s te werken aan de digitale strategie van Univé!

Wij vinden het volgende belangrijk:

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond;
 • Je hebt minimaal 3-4 jaar relevante werkervaring op het gebied van SEO;
 • Je weet hoe je een kanaalplan maakt om het kanaal naar het volgende niveau te brengen;
 • Je neemt graat initiatief om een idee uit te werken, verder te brengen en/of zelf te realiseren;
 • Je bent een echte doener en weet van doorpakken;
 • Je bent analytisch zeer sterk en resultaatgericht;
 • Je bent creatief: je komt met nieuwe ideeën, die buiten de bestaande kaders liggen;
 • Je werkt graag samen in een actief team en voelt je zowel gezamenlijk en individueel verantwoordelijk voor het eindresultaat;
 • Je houdt jezelf constant op de hoogte van de nieuwste vak ontwikkelingen;
 • Het leuk vindt om samen te werken en makkelijk contact maakt;
 • Je makkelijk aanpast, flexibel bent en je snel dingen eigen maakt.

Wat biedt Univé jou?

We vragen veel van je. Maar we hebben je ook veel te bieden. We hebben een nieuw CMS, een dynamische hoeveelheid aan content kanalen en een nieuw CRM met een bak aan data. Ben jij gedreven en ambitieus en doe jij dingen graag anders dan anders? Dan ben jij bij ons echt op je plek. Wij houden wel van iemand die net iets verder kijkt. Zo krijg je bij ons veel ruimte en vrijheid om zelf dingen op te zetten en te ontwikkelen. Dat geldt ook voor je functie. Wij willen namelijk dat je met plezier naar je werk gaat, dat jij weet dat jij ertoe doet. Ook je eigen ontwikkeling is voor ons belangrijk, dus daar investeren wij graag in. En wat denk je van supertoffe collega’s?! Deze uitdagende fulltime (38 uur) functie is ingedeeld in functiegroep 10 (maximaal jaarsalaris  € 76.249,00) met als standplaats Zwolle.

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden op een rijtje:

 • jaarcontract met zicht op onbepaalde tijd;
 • salaris dat wordt vastgesteld op basis van opleiding, ervaring en competenties;
 • 13e maand;
 • Arbeidsvoorwaarden keuzesyteem: tijd voor geld of geld voor tijd;
 • 26 vakantiedagen;
 • goede studiekostenregeling;
 • prima pensioenvoorziening;
 • reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer;
 • en natuurlijk: korting op je schade- en zorgverzekeringen.

Solliciteren op de functie van SEO Specialist

Enthousiast? Solliciteer dan direct via deze sollicitatiebutton.

Wil je eerst meer weten over de functie?

Dan kun je contact opnemen met Tjerk Kleisma (teammanager Digitale Verkoop), telefoon 06-83117703.

Wil je eerst meer weten over de procedure?

Dan kun je contact opnemen met Michiel Koelman (corporate recruiter) via e-mailadres recruitment@unive.nl.

Een inhoudelijk assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Wij zoeken kandidaten die perfect bij ons passen en maken daarom geen gebruik van externe bureaus voor deze functie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.