Vacature voor een UX-designer bij Numdata

Deli Home levert constructieve en decoratieve DHZ artikelen en professionele bouwmaterialen. Door de gebundelde kracht en kennis vanuit de eerdergenoemde werkmaatschappijen en merken nemen wij een belangrijke positie in binnen de markt van onze belangrijkste productgroepen: vloer & trap, hout, horren, deuren en opbergen. Hout is de verbindende factor tussen al deze productgroepen, en onze verdere activiteiten; hout zit in ons DNA!

Onder de paraplu van Deli Home vallen merken zoals CanDo, Bruynzeel, Lundia, Skantrae en Weekamp.

Sinds juli 2020 maakt het bedrijf Numdata, dat is gevestigd in Eibergen, onderdeel uit van Deli Home. Numdata is een leverancier van ontwerp-, planning- en productiesystemen voor de meubelindustrie. Voor het productiedeel gaat het daarbij vooral om de productie van opbergsystemen, panelen, kasten, tafels, bureaus, keukens, balies en winkelsystemen. Onze gebruikers bevinden zich in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Numdata ontwikkelt niet alleen maar doet ook de implementatie en support van haar systemen. Daarnaast neemt Numdata actief deel in turnkey projecten die door haar klanten worden gestart waarbij vergaande samenwerking en integratie van verschillende software- en hardwaresystemen het doel is.

De bedrijfswaarden van Deli Home en Numdata zijn “Open, Betrouwbaar, Gepassioneerd en Ondernemend”.

In verband met uitbreiding van activiteiten zoekt Numdata een ervaren

UX-designer – fulltime – Eibergen

Een UX-designer die het ontwikkelteam komt versterken dat bouwt aan een Digital Configurator Platform. Dit private cloud-platform bestaat uit webapplicaties die consumenten en dealers in staat stellen in 2D/3D unieke ontwerpen te maken (bijv. kasten, horren, deuren), te bestellen en te laten produceren. Deze geautomatiseerde productie in Nederland/Tsjechië/Polen wordt eveneens aangestuurd met behulp van dit Digital Configurator Platform.

We hebben ambitieuze plannen voor de uitbreiding en verbreding van ons platform in de komende jaren. Daarom hebben we versterking nodig in ons internationale team van software-ontwikkelaars dat zoveel mogelijk autonoom opereert. Onze toekomstige collega zal werken binnen een SCRUM-team.

Jouw werkzaamheden als UX-designer

 • Het ontwerpen van verbluffende experience voor duizenden gebruikers per dag op het gebied van 2D/3D web based configuratoren en Human Machine Interfacing.
 • Jij bent onze vertaalslag van wat gebruikers willen en wat wij als ontwikkelaars moeten opleveren. Je bent bekend met het vastleggen van epics en die omzetten in bouwbare user stories.
 • Je ontwerpt visuele componenten en doet de implementatie van complexe layouts en features vanuit een visueel perspectief. Je gebruikt daarbij gangbare tools als Sketch, Axure, Invision.
 • Je helpt bij het ontdekken en definiëren van productverbeteringen onder andere door je betrokkenheid in ideation. Vanzelfsprekend ben je bekend met webanalytics en A/B testing om de gebruikerservaring continue te verbeteren.
 • Je zult vooral in de beginfase bij de development life cycle betrokken zijn en samenwerken met key-users van de Business Units, product owner en frontend developers.

Jouw competenties als UX-designer

 • Je hebt een HBO of WO achtergrond gerelateerd aan user experience en user interaction
 • Je wordt onze ambassadeur voor consistentie, usability en toegankelijkheid voor de diverse product interfaces van ons.
 • Goede kennis van de Engels taal. Meestal werken we samen met business units en collega’s uit Tsjechië waarbij de voertaal Engels is.
 • Je werkt in een moderne en flexibele omgeving in nauw contact met gebruikers van de systemen die je ontwikkelt. Dat betekent ook dat je wel eens op pad bent en dealers en consumenten bezoekt. Maar ook dat je in fabrieken (bijv. in Nederland, Tsjechië, Polen) bent die met ons MES-systeem worden aangestuurd in de Benelux, bij collega’s in Tsjechië maar ook naar productielocaties.
 • We hebben een onboarding programma om te zorgen dat de collega’s en jij snel met elkaar vertrouwd raken en het teamgevoel wordt versterkt.

Onze Technology Stack

 • Post it en flipover (yep)
 • Sketch
 • Zeplin

Jouw vooruitzichten als UX-designer

 • Een marktconform salaris en overige arbeidsvoorwaarden.
 • Een dynamische werkomgeving met een informele werksfeer.
 • Ruimte voor frisse ideeën en een hands-on aanpak.
 • Voldoende gelegenheid en vrijheid voor persoonlijke groei.

Jouw werkomgeving bij Numdata

Voor informatie over Numdata: https://numdata.com/over-numdata

Solliciteren op de functie van UX-designer

Maak van deze leuke vacature jouw baan! Laat je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.

Voor aanvullende informatie over de functie kun je contact opnemen met Frank Schepers, Managing Director (06 53 28 49 46). 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.