Vacature voor een webanalist bij ASN Bank

ASN Bank heeft voor haar locatie in Utrecht een vacature voor een

Webanalist – 36 uur per week

Zo ziet jouw baan eruit

Dagelijks bezoeken en gebruiken duizenden klanten, prospects, adviseurs en medewerkers onze digitale kanalen. Als webanalist zorg jij er samen met je collega’s voor dat we onze producten en diensten continu beter, persoonlijker en relevanter maken.

Je analyseert en optimaliseer onze klantdata waarna je de perfomance van onze kanalen, conversies en klantreizen inzichtelijk maakt. Je kent de werkwijze, de te gebruiken meetmethodieken, rapportagetechnieken en tools rondom het verzamelen, analyseren en duiden van data. Verder zoek je bij het uitwerken van complexe analysevraagstukken graag de samenwerking op met data-analisten binnen de Volksbank.

En weet je wat het allerleukste is? Jij bent dé specialist voor niet één maar twee klantreisteams. Het Retail klantreisteam is verantwoordelijk voor de websites van onze vier merken. In dit team zorg jij voor de inrichting van onze dashboards en ben je verantwoordelijk voor het analyseren van afwijkingen. Neemt het klikverkeer naar de MIJN omgeving af? Dan weet jij binnen no time de oorzaak te achterhalen.

Het Conversational klantreisteam werkt aan alle conversationele applicaties die zowel door (potentiële) klanten als onze adviseurs worden gebruikt. Met jouw scherpe visie weet jij alle databronnen bij elkaar te brengen, te structureren en de juiste KPI’s op te zetten. Je onderzoekt afwijkingen in het gedrag van onze chatgebruikers en komt proactief met initiatieven zodat de klantreis verbeterd kan worden.

Voor beide teams geldt; je bent continu aan het experimenteren en op basis van de door jou opgedane kennis en inzichten adviseer je product owners en teams over de mogelijkheden die jij ziet. Hierdoor ben je onmisbaar en draag je bij aan de duurzame missie en doelstellingen van de bank.

Hier kom je te werken

Je maakt deel uit van ons Expertise Center Business en wordt voor langere tijd ingezet bij de hub Klant Interface. De sfeer in het team is informeel, ondernemend en wordt gekenmerkt door een open feedback cultuur. Samen met je directe collega’s werk je agile aan omnichannel klantreizen en maak je het verschil voor klant, adviseur en medewerkers. Een ideale omgeving om verder te groeien als professional!

Over hub Klant Interface

We bieden onze klanten, prospects en adviseurs een onderscheidende menselijke ervaring en faciliteren andere hubs in het versterken van de klantrelatie en het vergroten van de klantwaarde. Dit doen we door het ter beschikking stellen en uitbouwen van een centraal chassis voor de interactie met klanten en adviseurs. Dit chassis geeft invulling aan de ‘menselijke ervaring’ en het versterken van de klantrelatie. De doelsituatie kenmerkt zich door optimale integratie van on- en offline kanalen (omnichannel & conversational interface), vergaande mogelijkheden voor personalisatie van klantcontact (personalisatie interface) en een passend aanbod van gepersonaliseerde diensten.

Jouw kwaliteiten

Je bent ondernemend en gaat makkelijk het gesprek aan met verschillende stakeholders. Complexe data? Met jouw analytische en communicatieve skills is het geen enkel probleem om deze te vertalen naar helderen en duidelijke conclusies, (visueel) te presenteren en vervolgstappen te formuleren. Jij speelt een sleutelrol in het verder brengen van datagedreven werken binnen jouw twee klantreisteams. Want jij begrijpt dat een waardevolle samenwerking jullie nog sterker maakt.

Verder heb je:

  • Hbo werk- en denkniveau met minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een digitale omgeving
  • Ervaring met web analytics tools, A/B test-tools, feedbacktools en audience systemen.
  • Ervaring met conversie-optimalisatie en personalisatie
  • Ervaring met het opstellen van data KPI’s

Word jij onze nieuwe collega?

Upload je motivatie en cv via deze sollicitatiebutton. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Nikki Gunnink, recruiter, via nikki.gunnink@devolksbank.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.