Vacature voor een Webanalist bij Belastingdienst

“Onze site www.belastingdienst.nl en de klantportalen mogen het hele jaar door rekenen op ontzettend veel bezoekers. Die hoge aantallen bieden een onuitputtelijke bron om met onze analyses de dagelijkse online-ervaring van honderdduizenden burgers en bedrijven te verbeteren.” 

Jan Wolter Niemeijer – Webanalist Klantinteractie & -services van de Belastingdienst.

De Belastingdienst in Utrecht is op zoek naar een Webanalist (32 – 36 uur).

De Belastingdienst streeft naar een moderne en doelgerichte interactie met burgers en bedrijven. Dat doen wij door te investeren in nieuwe technieken en onze digitale dienstverlening zodanig fact-based te optimaliseren dat meer dan 200.000 bezoekers per dag daarvan kunnen profiteren.

In jouw rol als webanalist monitor je onze online-dienstverlening aan burgers en bedrijven en draag je bij aan de optimalisering daarvan. Je initieert een actiegerichte meetaanpak, zorgt dat de data juist wordt geïnterpreteerd, bouwt en onderhoudt rapportages en dashboards en voert diepte-analyses uit. Ook voer je A/B testen uit en analyseer je deze. Op basis van jouw inzichten adviseer je webredacteurs, webdevelopers en het management. Bijvoorbeeld over hoe we de conversie kunnen optimaliseren en hoe we de dienstverlening via de site verder kunnen verbeteren. Uiteraard weet je deze inzichten te vertalen naar een goed verhaal en op een enthousiaste manier te presenteren.

Je maakt deel uit van het metrix-team dat een cruciale rol speelt in het inzichtelijk maken van de doelmatigheid van onze sites die burgers en bedrijven optimaal moeten faciliteren om zelfredzaam te zijn. In welke mate we daarin slagen, wijzen jouw analyses en metingen uit. Als webanalist beperk je jezelf dus niet tot één specifiek onderdeel, maar ben je van A tot Z betrokken bij de daadwerkelijke en meetbare oplossing. Je beweegt mee met de laatste inzichten en technieken op dit gebied, zodat we aangesloten blijven op de nieuwste ontwikkelingen. Dus…

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Jan Wolter? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Pieter Schaafsma (06 – 51 70 56 37).

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo-diploma in een relevante richting en minimaal twee jaar ervaring in een vergelijkbare rol.
  • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met webanalysetools zoals Matomo of Google Analytics, optimalisatietools als Optimizely, online enquête tools en Excel.
  • Ervaring met het programmeren/coderen in bijvoorbeeld SAS, Python of SQL is een pré.
  • Je bent bekend met user experience (UX) als discipline en Agile werkvormen als Scrum en Kanban.
  • Én je hebt globale kennis van HTML5, CSS3 en JavaScript en de toepassing daarvan.

Jouw competenties?

  • analyseren
  • overtuigingskracht
  • resultaatgerichtheid
  • organisatiesensitiviteit
  • doorzettingsvermogen

Herken jij jezelf ook hierin?

Je wilt graag meedenken over de (door)ontwikkeling van onze digitale dienstverlening en je wilt resultaten behalen waar je trots op bent. Je vindt kwaliteit een groot goed, maar je blijft wel pragmatisch. Én je wilt jezelf blijven ontwikkelen, persoonlijk en vakinhoudelijk en die kennis overdragen aan jouw collega’s.

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau schaal 10
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €2.737 – Max. €4.400 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de ‘solliciteer‘ button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Er vinden tussentijdse selecties plaats. Deze vacature wordt gesloten zodra er een geschikte kandidaat is gevonden. Wacht dus niet te lang met reageren.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Bel met Marika de Boer (06 – 52 48 71 36) of klik hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure (uitgezonderd interne horizontale kandidaten), evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met deze sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum (1 mei 2020) is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.