Vacature voor Senior Business Analist / Business Architect bij Vecozo

VECOZO staat voor veilige communicatie in de zorg. Alle zorgverzekeraars, zorgkantoren, gemeenten en zo’n 40.000 zorgaanbieders zijn bij ons aangesloten. Voor hen maken we het uitwisselen van administratieve gegevens zo veilig en makkelijk mogelijk. Dat doen we met slimme IT-diensten voor o.a. declareren, machtigen en factureren. Onze ruim 250 enthousiaste en deskundige medewerkers zetten zich daar elke werkdag voor in.

Wij zoeken een

Senior Business Analist / Business Architect – 32 tot 40 uur

Wat wordt jouw uitdaging als Business Analist / Business Architect?

VECOZO zoekt per direct een ervaren business analist die tevens de rol van business architect gaat vervullen. Als business analist maak je onderdeel uit van de afdeling Strategie en opereer je als verbindende schakel tussen externe ketenpartners, het management en projectteams. Je weet kansen voor de organisatie te signaleren en deze te vertalen in concrete voorstellen op strategisch en tactisch niveau. Je brengt ontwikkelingen en business requirements van in- en externe stakeholders in kaart, waarbij je alle bedrijfsaspecten in ogenschouw neemt (o.a. strategisch, financieel, juridisch en organisatorisch). Aan de hand van business processen en de daaraan gerelateerde knelpunten werk je een langetermijn visie en business case uit. Eneen globale oplossingsrichting en een high-level roadmap om deze visie te realiseren. Uiteraard zoek je hierbij afstemming met relevante stakeholders en deel je je kennis met je collega’s.

Wat ga jij doen?

Je zet je kennis van architectuur en administratieve- én medische processen in de gezondheidszorg in om een goede gesprekspartner te zijn. voor onze klanten, collega’s (waaronder het MT) en andere ketenpartners. Je denkt met onze klanten, collega’s (waaronder het MT) en andere ketenpartners mee en neemt hen ook proactief mee in jouw ideeën en concepten. Je toont leiderschap en denkt out-of-the-box ten aanzien van de ontwikkeling van de dienstverlening van VECOZO. Jedraagt deze ook actief uit naar collega’s. Je vindt het belangrijk om je vakkennis te blijven verbreden door het volgen van trends en ontwikkelingen. Daarbij kijk je naar innovatieve ontwikkelingen in de zorg. 

In je functie van business analist vervul je ook de rol van business architect. Dit houdt in dat je het aanspreekpunt bent voor (business en enterprise) architectuurvraagstukken binnen de organisatie. Je fungeert als vraagbaak voor productmanagers en product owners in de (door)ontwikkeling van hun diensten en producten. Je bent het gezicht van VECOZO in externe architectuur overleggen in zorg en ondersteuning en je fungeert als sparringpartner voor ketenpartners en management in relatie tot de landelijke zorginfrastructuur.

Het betreft een brede en uitdagende functie waarbij ondernemerschap en klantgericht denken voorop staan. Om een goede invulling te kunnen geven aan deze functie zijn samenwerking en goede communicatieve en netwerkvaardigheden kritische succesfactoren. Kennis van en ervaring met architectuurvraagstukken en (administratieve) bedrijfsprocessen in de zorg is essentieel. Je beschikt reeds over een uitgebreid netwerk in de zorg of weet dit in korte tijd op te bouwen.

Wie zoeken wij?

Qua competenties ben je ondernemend, klantgericht, analytisch, communicatief- en netwerkvaardig, overtuigend, probleem oplossend en werk je goed samen, daarnaast vragen we:

 • HBO/WO werk- en denkniveau, opleiding bedrijfskunde, informatiekunde of vergelijkbaar;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als business analist, business architect of enterprise architect en minimaal 3 jaar werkervaring in een ontwikkelteam;
 • Grondige kennis van bedrijfsprocessen in de eerste- en tweedelijnszorg. Kennis van (administratieve) processen in de Nederlands gezondsheidszorg is een pré;
 • Kennis van en ervaring met het toepassen van architectuurprincipes en –methodieken (bv. TOGAF, NORA), het werken met Project Start Architectuur (PSA) en modellering met Archimate is en pré;
 • Brede kijk op bedrijfsprocessen, informatiestromen, applicaties en infrastructuur en ervaring met het modelleren van bedrijfsprocessen in BPMN en UML;
 • Sterk in stakeholder management en mondelinge en schriftelijke communicatie;
 • Een bestaand netwerk in de zorg is een pré.

Wat biedt VECOZO jou?

 • Een jaarsalaris van maximaal € 90.473, – op basis van 40 uur per week. Dit is inclusief 8% vakantiegeld en 13e maand;
 • Een jaarcontract met de intentie om dit bij goed functioneren om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken met een vaste thuiswerkvergoeding;
 • Een uitdagende functie bij een uniek bedrijf. Er wordt met plezier gewerkt. Dit komt onder andere door de informele sfeer en ‘platte’ organisatie;
 • Je ontwikkeling is belangrijk, voor jou en voor ons! Met je leidinggevende praat je regelmatig over jouw groei en resultaten. Opleidingen en trainingen die je helpen in je werk vergoeden we volledig.

Solliciteren op de functie van Business Analist/Business Architect

Enthousiast geworden? Mooi! Via onze sollicitatiepagina kun je je cv en motivatiebrief uploaden. Heb je nog vragen of wil je meer weten?

Meer informatie?

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature? Neem dan contact op met Ton Bogerd, Manager ICT, via ton.bogerd@vecozo.nl.

Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure? Dan kun je contact opnemen met onze recruiter Eva Bastings via 06-12352109 of eva.bastings@vecozo.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.