Vacature voor Solution architect bij Univé

Zin in een nieuwe IT-baan? Kom bij Univé werken!

Ter versterking zijn wij op zoek naar een

Solution Architect – fulltime – Assen

Werk jij graag in een omgeving waar ruimte is voor plezier en oog voor elkaar? Aarzel dan niet en solliciteer!

De uitdaging

Voorkomen, beperken en verzekeren heeft een centrale plek in de strategie van Univé. Wij helpen onze klanten risico’s te voorkomen en schade te beperken. En wat we niet kunnen voorkomen of beperken, verzekeren we gewoon goed.

Als Solution Architect kijk je over grenzen heen en heb je een belangrijke brug-functie naar de enterprise-architecten. Je bent continue bezig om de beloftes aan onze klanten waar te maken. Je vertaalt de vragen van onze businesspartners naar gewenste (IT) oplossingen. Je hebt een belangrijke rol bij het samenbrengen van de klantvraag en technische oplossingen. Je overlegt met verschillende belanghebbenden binnen Univé en stemt mogelijkheden af met onze leveranciers.

Het businessteam Advies & Bemiddeling is verantwoordelijk voor alle adviesprocessen. Dit landschap is nu nog versnipperd en regionaal verschillend ingericht. Een toekomstvisie op dit architectuurdomein zal moeten worden opgesteld. Optimalisatie in klantbediening o.a. door inzet van CRM Micosoft Dynamics en inzetten van workflowmanagement zijn hierbij relevante thema’s. Samen met de online kanalen en de app, wordt een integraal klantbeeld en klantcontact opgebouwd. Kennis en ervaring op het klantdomein, integratie en integratiepatronen zijn een pré.

Wie ben jij?

Jij vind het leuk om de link te zijn tussen IT en de business. Als geen ander weet je hoe je de belangen van de verschillende stakeholder bij elkaar brengt. Hierbij komen jouw communicatieve skills goed tot zijn recht. Daarnaast vind je het belangrijk dat er ruimte is voor jouw ambitie en ontwikkeling.

Verder vinden wij het belangrijk dat je:

 • HBO/WO werk- en denkniveau hebt met een relevante vakgerichte opleiding;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring hebt met complexe ICT projecten;
 • Bedrijfsprocessen en behoeftes kunt vertalen naar effectieve oplossingen;
 • De implementatie kunt aan- en bijsturen;
 • Nieuwsgierig bent naar nieuwe IT ontwikkelingen en innovatieve oplossingen kunt bedenken;
 • Ervaring hebt met Agile werken;
 • Gedegen kennis van de verzekeringsbranche is een pré.

Wat bieden wij?

We vragen veel van je. Maar we hebben je ook veel te bieden. Het salaris is maximaal € 72.200,00 bruto per jaar op basis van een 38-urige werkweek (inclusief vakantiegeld, een dertiende maand en exclusief variabele beloning). Een uitdagende functie binnen een dynamische organisatie voor 36-40 uur per week.

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden op een rijtje:

 • je krijgt een prima salaris, afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring;
 • 13e maand;
 • Variabele Collectieve Prestatie Beloning van maximaal 9% van het jaarsalaris;
 • arbeidsvoorwaardenkeuzesyteem: tijd voor geld of geld voor tijd;
 • 27 vakantiedagen bij een 38-urige werkweek;
 • goede studiekostenregeling;
 • prima pensioenvoorziening;
 • reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer;
 • en natuurlijk: korting op je schade- en zorgverzekeringen bij Univé.

Het businessteam Advies & Bemiddeling heeft zowel een fijne werkplek in Zwolle alsook in Assen, vlakbij het station en met gratis parkeren. Thuiswerken of werken in één van onze andere vestigingen behoort tot de mogelijkheden.

Wie zijn wij?

Werken bij een verzekeraar saai? Niet bij Univé!
Wij zijn volop in beweging. Wij groeien, zijn ambitieus en willen het verschil maken voor onze leden. Terug naar de kracht van Univé, noemen wij dat. Om dit waar te maken, willen we voorop lopen in technologische ontwikkelingen en investeren wij continu in innovatieve projecten. We hebben dit jaar bijvoorbeeld concrete stappen gezet met Robotisering/RPA. En we ondersteunen de dienstverlening aan onze klanten met de ontwikkeling van ons nieuwe CRM systeem en de steeds verdergaande ontwikkeling van digitale kanalen zoals www.unive.nl en onze App.

Overige informatie

Enthousiast?
Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer informatie over de functie of het proces mail dan naar recruitment@unive.nl. Wij nemen dan contact met je op.

Bijzonderheden

Een screening maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Omdat we zoeken naar mensen die perfect bij ons passen houden we de werving en selectie graag in eigen hand. Wij maken daarom geen gebruik van diensten van uitzendbureaus en/of werving & selectiebureaus.

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en over werken bij Univé vind je op: unive.nl/werkenbij

Let op: je krijgt altijd automatisch een ontvangstbevestiging via de mail. Krijg je deze bevestiging niet binnen 24 uur, neem dan even contact met ons op.