5 tips om met video de conversie van je landingspagina te verbeteren

Het aantrekken van bezoekers naar je website is niet gemakkelijk. Er is vaak een rigoureuze marketing campagne voor nodig om een reguliere stroom aan bezoekers te krijgen en zelfs dan moet je nog een goede-geoptimaliseerde landingspagina hebben om van deze bezoekers, daadwerkelijk kopers te maken.

Een van de meest krachtige manieren om de conversie ratio van je landingspagina te verbeteren is door het gebruik van video. De afgelopen jaren zijn steeds meer bedrijven wereldwijd begonnen met het produceren van video content puur om op hun landingspagina te gebruiken. Ze zijn er achter gekomen dat als een video goed gemaakt is, dat deze de conversies van je landingspagina aanzienlijk kan verbeteren.

Uit een recent onderzoek kwam naar boven dat video content de conversie van een landingspagina tot 80% kan verbeteren in sommige gevallen; dat betekend bijna twee keer zoveel sales vanaf je landingspagina. Video’s kunnen echter ook heel weinig effect hebben, of zelfs de conversie verlagen, als ze niet goed doordacht of geproduceerd zijn. WebAnalyticsWorld deelt 5 tips om te zorgen dat je video’s van zo’n kwaliteit zijn om effectief je conversie te verbeteren.

#1 – Verveel je bezoekers niet

Je moet onthouden dat mensen die over het internet surfen zich vrij snel vervelen en dat andere content slechts een klik weg is. Wanneer een bezoeker op je landingspagina komt en je toont een video, dan is het waarschijnlijk dat ze niet urenlang een video gaan bekijken die ze niet van plan waren te bekijken. Afhankelijk van de complexiteit van je product is het misschien nodig dat je landingspagina een relatief lange video heeft om alle benodigde aspecten uit te leggen die, hopelijk, zullen leiden tot meer conversie. In de meeste gevallen moet je het echter gewoon kort en krachtig houden.

Je moet je video interessant maken terwijl je bezoekers de informatie over je product of dienst presenteert. Dit is niet gemakkelijk, maar door het zo kort mogelijk te houden zal je waarschijnlijk de kans vergroten dat de bezoeker de video helemaal uitkijkt en dan een aankoop doet.

#2 – Autoplay of niet

Een veelgebruikte tactiek om conversie percentages te verhogen om de video automatisch of te spelen wanneer de bezoeker op de pagina landt. Als je zelf ooit een landingspagina hebt bezocht waar dit gebeurde, vond je dit waarschijnlijk erg irritant, nietwaar? Een video op een landingspagina automatisch af laten spelen kan je bezoekers afstoten en irriteren, wat er vaak toe leidt dat ze vrijwel direct op de terug-knop klikken en je website verlaten.

Vreemd genoeg ervaren een boel mensen wel hogere conversie percentages wanneer deze techniek gebruikt wordt, dus de beste optie is om het gewoon te testen. Je zult er misschien achter komen dat de autoplay functie een paar extra conversies van je landingspagina oplevert en meer omzet genereert, wat aan het eind van de dag het enige is dat telt.

#3 – Neem een Call-To-Action op

Verrassend genoeg doen een boel landingspagina video’s dit niet, terwijl het je conversie percentage bijna garandeert. Natuurlijk hebben een boel landingspagina’s vaak wel ergens anders een call-to-action op de pagina (vaak een knop), maar door een call-to-action te gebruiken in je video kan je de effectiviteit hier van vaak verbeteren.

Als je bijvoorbeeld een paar minuten extra gebruikt om de bezoeker te informeren over je product/dienst en de voordelen hier van, wees er dan zeker van dat je ze ook daadwerkelijk vertelt om aan het eind in te schrijven/iets te kopen. Het hoeft niet iets langdradigs te zijn; je kunt simpelweg een call-to-action aan het eind van je video opnemen die zegt “Schrijf je hieronder in voor een gratis trial van 30 dagen” – of iets in die richting.

Deze call-to-action moet dan wel gedaan worden door een voice-over of zelfs een afbeelding aan het eind van je video. Voel je vrij om creatief te zijn en als je wilt, doe het gewoon allebei.

#4 – Upload de video naar YouTube

Een van de minder directe technieken die je kunt gebruiken om de landingspagina conversie (en het aantal bezoekers) te verhogen, is om je video ook naar YouTube (en vergelijkbare sites) te uploaden. YouTube heft meer dan 800 miljoen unieke bezoekers per maand en geeft je de mogelijkheid om je landingspagina video aan een nog groter publiek te laten zien.

Door dit te doen kan je je merkbekendheid uitbreiden en vaak nieuwe bezoekers tot je landingspagina aan te trekken. Als je de video naar YouTube upload, zet dan simpelweg een link naar je landingspagina in de omschrijving van de video. Als de video een boel views krijgt dan zal je waarschijnlijk een boel doorkliks krijgen naar je website, wat dan weer tot meer sales kan leiden.

Door dit te doen genereer je ook weer een aantal links naar je landingspagina (al zijn het nofollow links), wat er ook weer voor kan zorgen dat je landingspagina nog beter gewaardeerd wordt in Google en daardoor ook weer meer bezoekers aantrekt.

#5 – Zorg dat het in de schijnwerpers staat

Video wordt al vaak op landingspagina’s gebruik, maar vaak wordt er niet genoeg nadruk op de video zelf gelegd. Zorg dat je landingspagina minder rommelig is en dat de video hét aandachtspunt van de pagina is. Je wilt de aandacht van de bezoeker naar de speel-knop van de video trekken, zodat hij ook je video gaat bekeken en je product koopt.

Je moet er ook voor zorgen dat je video ‘boven de vouw’ blijft. Hoewel de vouw op desktops en laptops veel lager komt te liggen met, zorgt de blijvende opmars van tablets en smartphones dat het nog steeds belangrijk is om de vouw in acht te nemen.

Conclusie

Er is geen twijfel dat een effectieve inzet van online video voor een significante verbetering van de conversie van je landingspagina kan zorgen, als de video van hoge kwaliteit is. Natuurlijk zal het wat trial-en-error kosten om de video helemaal goed te maken, maar als je echt een product van hoge kwaliteit verkoopt kan het zeer zeker lonen.

Het is onwaarschijnlijk dat je direct de perfecte landingspagina video-strategie weet uit te voeren, dus experimenteer vooral met de lengte van je video, calls-to-action en autoplay en denk er aan dat je de resultaten in de gaten houdt!

Reacties (1)

Reacties zijn gesloten.