Aantrekkelijke grafieken maken met Oomfo

Er loopt geen webanalist rond die niet zo nu en dan cijfers moet toelichten. Soms moet dit op een iets sjiekere wijze, voor het gehele management. Deze presentaties lijken vaak veel op elkaar. De grafieken en andere visuele mogelijkheden van Powerpoint vind ik zelf nogal saai en standaard. Een gelikte presentatie komt dan zeker van pas. Met Oomfo is het mogelijk om grafieken in Powerpoint net even wat leuker aan te kleden.

Oomfo is gebaseerd op de FusionCharts techniek, die het mogelijk maakt om de grafieken, funnels en bijzonder dynamische pie charts tot leven te laten komen. Oomfo is een plugin voor Powerpoint (versie 2003, 2007 en 2010) die op eenvoudige wijze is te installeren en aan jouw wensen is aan te passen. Met een stukje simpel knip- en plakwerk is het mogelijk om data vanuit een csv, xml of online xml bestand te laden en in Powerpoint slides te presenteren.

Naast het ontwikkelen van een gelikte presentatie is het mogelijk om de Oomfo grafieken op te slaan als afbeelding om ze zo eenvoudig op een andere manier te gebruiken.

Oomfo is momenteel nog in beta en helemaal gratis. De huidige functionaliteiten zullen ook gratis blijven, als je de makers mag geloven. De FusionCharts techniek die achter de tool schuilt maakt het mogelijk om nog veel meer leuks te ontwikkelen, zoals de toevoeging van kaarten, nieuwe vormen van grafieken, een integratie van MS Access en nog veel meer leuks.

Leuk promopraatje… laat maar ‘s zien!

Hier een kleine Youtube die dit moois bijna tot leven brengt. Mocht je me nog niet geloven, download de plugin dan zelf!

Reacties (3)

Reacties zijn gesloten.