Emerce #conversion, de slides van 15 presentaties: deel 2

In dit artikel telkens een korte introductie en de slides de laatste 7 van de 15 openbare presentaties van het Emerce Conversion congres van 14 april 2011 in Amsterdam. Dit is deel 2, de andere presentaties vind je in Emerce #coversion slides deel 1. Gaf jij ook een presentatie en wil je je slides hier ook delen, laat het ons weten in de comments!

9. Naar een optimaal converterende productpagina (van concept tot launch)

Praktijkcase van de recente introductie van het nieuwe pakketten portfolio (digitale tv, internet en telefonie) op de website van UPC. Het project was uitdagend vanwege de grote hoeveelheid aan productinformatie en gerelateerde processen zoals overstappen en nummerbehoud. Emile laat zien hoe het ‘Pakketten’ gedeelte op de website tot stand is gekomen door middel van o.a. usability tests. Tevens laat hij zien hoe de conversie na de introductie continue geoptimaliseerd wordt door middel van multivariatie tests en web analytics.

10. Verleiden op internet

Uit de psychologie blijkt: klanten verleiden kan verrassend simpel zijn. Meestal gaat het namelijk ongemerkt. Hoe zorg je dat je website het onbewuste brein van je bezoekers prikkelt? Aartjan van Erkel is copywriter en auteur van het nieuwe boek Verleiden op internet – Hoe maak je een website onweerstaanbaar? Hij presenteert zijn favoriete tips voor conversie-copywriting: geheime knopjes om op te drukken waar je klanten héél gevoelig voor zijn.

11. Hoe organiseer ik binnen een organisatie de maximale conversie binnen de attract/convert/retain cyclus?

FBTO zet in deze presentatie haar ecommerce activiteiten in de spotlight en geeft haar learnings en tips & trics prijs. Krijg een overzicht van alle benodigde tools en middelen die ingezet worden om de perfecte conversie te kunnen managen. Wie zijn je stakeholders en hoe haal je het optimale uit de samenwerking?

12. 20 prijswinnende conversie cases in 40 minuten

In maart 2011 werden de internationale WichTestWon awards uitgereikt voor de beste AB conversie testen van 2010. Een jury met onder andere Byran Eisenberg en Anne Holland loofde 36 awards uit aan de ruim 200 ingezonden cases. Emerce conversie column schrijver en webanalisten.nl initiatiefnemer Ton Wesseling was met zijn bureau Online Dialogue 1 van de grote winnaars van deze verkiezing en nam 3 awards mee naar huis. In deze middagsessie neemt Ton je namens webanalisten.nl in sneltreinvaart mee langs de 20 meest opvallende prijswinnende cases en benoemt hij per case de belangrijkste learnings.

13. Van hardselling naar smartselling

Media, Design en Inbound Marketing als ingredienten voor een succesvol online recept. De klant van vandaag is grillig en laat zich niet snel verleiden op internet. Met een perfect samenspel van Design, Media en Inbound marketing kun je de klant in kaart brengen en verkoop realiseren. Maar hoe werken de verschillende kanalen samen en hoe reken je de uitingen binnen digitale kanalen af? Hoe kunnen we customer journeys benutten? Wat is de rol van creativiteit en design? Hoe kunnen we de de kennis van de bestaande klanten beter benutten? Free Marketing en goede content. Vanzelfsprekend?

14. E-acquisitie collage

KLM werkt binnen haar E-commerce afdeling met een sterke focus op ROI. Om resultaat te realiseren ondernemen we binnen de verschillende E-acquisitie kanalen verschillende initiatieven. Uiteraard proberen we over de kanalen heen van elkaar te leren, werkt een test in 1 kanaal, dan is het misschien ook in een ander kanaal toe te passen? Daarnaast proberen we door middel van conversie attributie over kanalen en landen heen de juiste sturing aan te brengen met wat we leren. Met mijn presentatie wil ik een aantal van de verschillende test in onze E-acquisitie kanalen delen, dit om te laten zien hoe we bij de KLM het performance pad bewandelen.

15. ROI Driven Internet Marketing Strategies

Joris Toonders vertelt u over alle mogelijkheden en kansen die er liggen op het vlak van ROI Driven Internet Marketing. De afgelopen 10 jaar genereerde hij miljoenen euro´s voor tal van bedrijven via een groot aantal verschillende kanalen. Vanuit de visie dat ROI het doel is en het kanaal een middel, vertelt hij meer over trends, ontwikkelingen en kansen waarmee u vandaag de dag leads en sales kunt genereren met een sterke Return on Investment.

Bekijk hier de Emerce #conversion presentaties deel 1

Reacties (1)

Reacties zijn gesloten.