Google Analytics Status Dashboard. Het best bewaarde geheim binnen Analytics?

Heb je wel eens van het Google Analytics Status Dashboard gehoord? Grote kans dat je deze vraag met ‘nee’ moet beantwoorden. Ik merk regelmatig dat men nog nooit van het bestaan van dit dashboard heeft vernomen. Niet vreemd hoor, want Google heeft het niet makkelijk gemaakt dit dashboard via de Analytics startpagina of helpinformatie te vinden. Dit maakt het Analytics Status Dashboard waarschijnlijk tot een van de best bewaarde geheimen binnen Google Analytics. Maar daarom zeker niet minder interessant. Hoogste tijd voor korte een kennismaking.

Aangenaam: Google Analytics Status Dashboard

Het Analytics Status Dashboard dateert al uit 2010 en rapporteert over de gezondheid van Google Analytics zelf. Je vindt hier informatie over de performance van Google Analytics op drie gebieden:

  1. Data collectie; is alle data volledig verwerkt en up-to-date?
  2. Interface; Zijn alle rapportages bijgewerkt en beschikbaar?
  3. API; werkt de Google Analytics API probleemloos?

Essentiële informatie voor als je bijvoorbeeld een analyse uitvoert over de afgelopen dag(en). Stel dat de data niet correct of onvolledig zijn verwerkt, dan trek je mogelijkerwijs foutieve conclusies. En wat te denken van iedereen die op de eerste dag van de maand ijverig start met het bijwerken van de rapportages en dashboards? Vanaf nu altijd eerst even het Status Dashboard openen zodat je zeker weet dat alle data van de afgelopen maand zijn verwerkt. Het kan je een hoop ellende besparen.

Hier de link: Google Analytics Status Dashboard (TIP: Plaats deze link in je favorieten).

Je kunt je ook aanmelden voor de RSS feed zodat je op de hoogte wordt gehouden van eventuele problemen in Analytics. Hiervoor is het ook goed om het @googleanalytics op Twitter te volgen.

Reacties (2)

Reacties zijn gesloten.