Haal meer uit Adwords met Analytics

Staren we ons blind op getallen? Massa = Kassa? Of gaat het uiteindelijk toch om daadwerkelijke effectiviteit per geïnvesteerde euro?

Maar is het wel zinvol om elke geïnvesteerde euro als dusdanig te analyseren, of is het toch weer handiger om euro’s dusdanig te groeperen dat je op relatief eenvoudige, snelle en gemakkelijke wijze keuzes kan maken?

Een goed ingericht Google Adwords account (geen gouden regel) bevat vaak meerdere campagnes, binnen deze campagnes groeperen we zoekwoorden en stoppen die dan in advertentiegroepen met zo relevant mogelijke advertentieteksten…toch?

Maar een overzicht krijgen met Google Analytics waarbij je alle actieve advertentiegroepen in één keer kunt analyseren in relatie tot elkaar (en totalen) is er niet standaard. Maar toen was er Custom Reporting en dan kan het wel!

Klik op de afbeelding voor een vergroting:

Overzicht per advertentiegroep

Hierboven staat een overzicht van een relatie waarbij we vanuit de custom report mogelijkheden binnen Google Analytics het mogelijk hebben gemaakt om alle advertentiegroepen in één overzicht bij elkaar te krijgen. Op basis van dat rapport kunnen we bepalen welke advertentiegroep beter scoort dan de ander.

En waar is er dus ruimte om te verbeteren en waar niet?

Hoe krijg jij deze gegevens ook inzichtelijk? Simpel, volg de volgende stappen:

1. Ga naar www.google.com/analytics/ en log in.

2. Klik op rapport weergegeven van het desbetreffende rapport waarvoor je het wilt aanmaken.

3. Klik op aangepaste rapporten, dan op Nieuw rapport maken rechtsbovenin.

Klik op de afbeelding voor een vergroting:

Nieuw rapport

4. Stop in het blauwe deel de gegevens die je per advertentiegroep inzichtelijk wilt maken, clicks, bezoekers, omzet, conversies, etc, etc en zet in de groene kolom de Dimensie: Advertentiegroep.

Klik op de afbeelding voor een vergroting:

overzicht

5. Start met het bekijken van de gegevens en ga ermee aan de slag. Je kunt veel verdienen, en anders wel besparen.

Ps. Simpel, maar effectief.

Reacties (2)

Reacties zijn gesloten.