Help Eefje Muller de behandeling krijgen die ze nodig heeft!

Help eefje mullerDe Analytics en CRO wereld heb ik altijd een hele mooie community gevonden. Op events zoals MeasureCamp of Conversion Hotel is iedereen altijd bereid om elkaar te helpen en te ondersteunen met kennis en tijd. Zelfs als je elkaars concurrenten bent. Er ontstaan tijdens dit soort evenementen regelmatig mooie discussies waarmee je ook echt geholpen wordt en je je dagelijkse werk beter kunt uitvoeren. Op andere momenten wordt je geïnspireerd waardoor je net even een nieuwe stap kan maken. Op die manier worden er ook sterke connecties gevormd die soms zelfs tot vriendschappen leiden.

Ik heb dit artikel geschreven, omdat een gewaardeerd lid uit onze community het op dit moment erg zwaar heeft. En dat geeft ons de gelegenheid om op een andere manier te laten zien waar we als community toe in staat zijn. Ik hoop dat jullie als lezers op dezelfde manier denken over de community als ik.

In 2016 werd er bij Eefje Muller kanker geconstateerd. Na een 12-uur durende operatie en meerdere onderzoeken was de kanker weg. Er was nog slechts een minimale kans dat de kanker terug zou komen.

Wie is Eefje?

Eefje is 29 jaar oud. Ze is 3 jaar geleden met de liefde van haar leven, Jehro, getrouwd. Met Jehro en hondje Robby woont ze samen in Hillegom. Eefje heeft jarenlang als analytics consultant gewerkt voor Netprofiler en in die hoedanigheid ook op heel wat congressen gepresenteerd. Presenteerde ze niet, dan was ze ook als gast regelmatig aanwezig.

In 2016 besloot ze om freelance verder te gaan. Voor klanten als Philips en Sanoma heeft ze als freelance consultant gewerkt.

De kanker kwam terug

Eefje kreeg een aantal maanden na haar operatie toch weer pijn in haar onderbuik en had het idee dat het mis was. Tijdens de operatie waren er geen uitzaaiingen gevonden en de dokter dacht dat de kans dat de kanker terug zou komen ontzettend klein was. En als het terug zou komen, dan was dat pas na twee jaar te zien. Maar slechts 10 maanden na de operatie kreeg ze toch te horen dat de kanker was uitgezaaid en dat er drie nieuwe tumoren bij waren gekomen. Geen kans op genezing. Haar wereld stortte in.

Alles om te blijven leven

Ze vindt het vooral moeilijk dat de kanker niet sneller is ontdekt terwijl ze al onder behandeling was in het ziekenhuis. Je gaat dan denken dat de kanker nu wel helemaal weg had kunnen zijn, als het eerder was gevonden en ze eerder waren gestart met de behandeling. Maar na het slechte nieuws ging de knop om, ze wil er alles aan doen om te blijven leven.

Afwachten is geen optie

In Nederland is er niet veel wat er voor Eefje gedaan kan worden. Naar haar type kanker wordt weinig onderzoek gedaan, en ze is te ‘gezond’ om met een studie mee te kunnen doen. Maar afwachten is geen optie, en dus is ze zelf op zoek gegaan naar mogelijkheden. Niet in Nederland, maar over de grens.

Therapie in Keulen

In Keulen heeft Eefje een kliniek gevonden, waar ze een vorm van immuuntherapie kan ondergaan. De therapie moet ervoor zorgen dat je eigen immuunsysteem de tumor gaat herkennen en aan gaat vallen. Ze heeft veel hoop in deze therapie gelegd, net als de artsen in Keulen.

Geld bepaalt de kans op leven

eefjeDe nieuwe therapie geeft haar dus hoop, maar ook nieuwe zorgen. De behandeling zal zo’n 150.000 euro gaan kosten, bovenop de 100.000 euro die haar ziekte haar al heeft gekost.

Ondanks dat Eefje een succesvol freelance analytics consultant is, zijn nieuwe therapieën en onderzoeken dermate duur dat ze dit niet meer zelf kan financieren.

Daarom is ze een stichting gestart waarmee ze hoopt voldoende geld op te halen om alsnog de therapie te kunnen krijgen die ze nodig heeft. Deze keer kunnen we haar dus niet helpen met kennis of tijd, maar met geld. Ik hoop dat jullie mij allemaal volgen door haar te helpen!

Wil jij Eefje ook helpen? Dat kan via deze site.

Reacties (1)

Reacties zijn gesloten.