Hema Rookworst : niet gevonden

Hema logoHet belang van goede resultaten van de interne zoekmachine is hier vaker besproken. Gerben Bouwhuis deed een test die aangaf wat verbetering aan zoekresultaten van de interne zoekmachine kan opleveren en Egan van Doorn schreef eerder over de wat je allemaal kunt leren door de interne zoekopdrachten te analyseren en wat de ANWB hiermee heeft gedaan.

Op e-commerce gebied is het belang nog groter. Een aanzienlijk deel van het bezoek gebruikt na binnenkomst op de webwinkel de vaak duidelijke aanwezige zoekbox om te zoeken naar een bepaald product. Ook de bezoekers die exact weten wat ze willen kopen maken hier graag gebruik van.

Nu heb ik eerder al aangegeven dat het goedkoop is om vanaf deze plek te wijzen op fouten op webpagina’s. Beter is het om te laten zien wie juist positief ergens opvalt, maar wat er bij HEMA.nl gebeurt met de internet zoekmachine kan ik je toch echt niet onthouden. Ik heb zelfs nog even naar de kalender gekeken of het geen 1 april was…

hema rookworst en wijn

Iemand heeft hier zijn werk niet goed gedaan. Hier valt snel flink wat extra geld te verdienen. Overigens ook schandalig dat zoeken naar “Rookworst Hema” bij Google geen resultaten van Hema.nl in de top 10 geeft, maar dat is weer een andere sport.

Reacties (11)

 1. Het probleem is dat die rookworst pagina er gewoon simpelweg niet is. Als ze die nu zouden maken zouden ze er A veel links naar krijgen en B gewoon #1 ranken.

 2. En inmiddels staan jullie wél in de top 10 van de Google resultaten. Dat is negatieve publiciteit voor HEMA. Kunnen jullie daar niet iets over schrijven? Over hoe je moet omgaan met negatief resultaten over je product in Google? 😉

 3. dit is wel een blunder of een bewuste strategie 🙂
  Ben benieuwd wanneer ze inzien dat het serieus misloopt met de search(output).

 4. @Joost, dat past wel, vind ik. Mensen verwachten A-merken te zien in de Google resultaten wanneer ze zoeken op een bepaald product. Wanneer je als A-merk niet getoond wordt doet dit direct afbreuk aan je merk. Het gaat volgens mij zelfs zo ver dat mensen de eerste 5 a 7 resultaten (bedrijven/sites) gaan koppelen aan het product waar zij op zochten. Dit kan een verschuiving/vernieuwing/verandering veroorzaken in de lijstjes die mensen van oudsher (offline media) in hun hoofd hebben.

 5. Scherp gevonden Ton! Zoeken op ‘taart’, een ander typisch Hema-product, levert trouwens als eerste een radiografische dino op en een Olympische taart die niet meer verkrijgbaar is.
  Door goed te testen kan Hema bezoekers de zoekfunctie beter laten benutten dan nu mogelijk is door de soms gebrekkige resultaten.

 6. @Sint Smeding: Die dino scoort natuurlijk op ‘staart’.

 7. @nilsr het is heel erg dat genoemde voorbeelden nog steeds gelden (hoewel HEMA tegenwoordig wel rubberen rookworsten in het assortiment heeft). Er is contact geweest en het heeft allemaal te maken (zoals zo vaak) met beschikbare handjes en budget. Samen eens aanbellen voor een commerciele oplossing?

 8. Hoe kan het dat in bepaalde vestigingen Spaanse bakolie
  olie te koop is en andere vestigingen niet.
  En als ik vraag kan u dit voor mij bestellen,krijg ik te horen dat kan ik niet bestellen.
  Ik vindt dat raar ,want HEMA is toch HEMA?
  Ik woon in spijkenisse,en koop die olie in het centrum van rotterdam.
  graag uw reactie hier op.
  B.V.D. A.H.Logger

Reacties zijn gesloten.