Rij Veilig zonder social media

Je hebt tegenwoordig te veel applicaties voor je mobiele telefoon, de een nog onzinniger dan de ander. Een tijdlang was de app heel populair waarmee je je telefoon schuin moest houden en het leek alsof je een glas bier leegdronk. Echt heel nuttig. Of een app genaamd Bubble Wrap, voor het gebrek aan bubbeltjesplastic in je leven. Maar gelukkig werd er afgelopen week een app gelanceerd waar ons leven (hopelijk) een stuk veiliger van gaat worden: de Rij Veilig-App.

Geen afleidende berichtjes

Als je harder rijdt dan 15 km per uur, wordt je smartphone automatisch geblokkeerd. Dit wordt met behulp van de gps-functie gemeten en is ook te gebruiken op de fiets of brommer. Sta je weer stil, dan pas komen alle berichten binnen. Als je het mij vraagt, is dit de meest briljante elektronische uitvinding sinds de smartphone zelf. Niet dat ik ‘m nodig heb, ik heb geen auto en ben sowieso al bang achter het stuur door alle afleidingen op de weg, laat staan van mijn telefoon. En sinds mijn verhuizing naar Amsterdam heb ik het ook opgegeven om fietsend te WhatsAppen: veel te gevaarlijk met al die loslopende toeristen.

4-9-Rij-Veilig-zonder-social-media-s

Slimme app of niet?

Volgens onderzoek wordt bijna een kwart van alle auto-ongelukken veroorzaakt doordat de bestuurder druk is met z’n telefoon. Dat zijn soms tragische en zeer onnodige ongelukken. Een slimme uitvinding dus, zo’n applicatie. Plus, hij is gratis. Ga jij ‘m downloaden?

Direct downloaden of voor meer informatie: http://wqd.nl/UTOVG

Geschreven door Jolien Eijsink