Test je ´IQ´ voor Google Analytics

Google Analytics Individual QualificationZoals ik al eerder schreef, heb ik begin deze week de Google Analytics Individual Qualification afgerond. Deze kwalificatie is vorige week door Google openbaar gemaakt voor iedereen die interesse heeft in Google Analytics en bestaat uit twee onderdelen: de online cursus en een test.

De cursus

De cursus binnen Google´s Conversion University geeft een goed beeld van Google Analytics. Als je het mij vraagt: een beter overzicht heeft tot nu toe niet bestaan. De cursus is vooral geschikt voor de ´average users´ of degenen die net zijn gestart met het ontdekken van Google Analytics. Een mooie kans dus om je kennis uit te breiden!

Gedurende enkele uren word je aan de hand van 26 instructiefilmpjes meegenomen in de wereld van Google Analytics (zorg er wel voor dat je de taal instelt op Engels voor deze pagina). Alle onderwerpen komen aan bod: van de implementatie van de tracking code tot de analyse van de verkregen statistieken. Er worden ook veel voorbeelden en nuttige tips & tricks gegeven.

Beginners zullen naar verwachting een hele dag bezig zijn met de cursus. Bekijk als voorbeeld eens het eerste filmpje ´Introduction to Google Analytics´. Tip: neem je eigen Analytics account erbij om te experimenteren en gebruik de pauze- en back-buttons zoveel als je wilt.
Gevorderden zullen de inhoud – als het goed is – niet als nieuw ervaren en de cursus binnen enkele uren afgerond hebben. Toch zullen ze wellicht wat eye-openers ervaren!

De test

De Google Analytics IQ test toetst in de vorm van 70 meerkeuze vragen je kennis. Je krijgt 1,5 uur de tijd, wat ruim voldoende is als je eerst de cursus hebt afgerond. Tip: tijdens de test kan je desgewenst even terug naar de cursus en andere online bronnen om te ´spieken´.
Na afronding van de test zie je direct je score en – indien je minimaal 75% van de vragen correct hebt beantwoord – zul je je certificaat ´Google Analytics Individual´ ontvangen. De test kost overigens $ 50,- en na 1,5 jaar vervalt deze kwalificatie. Helaas bestaat er geen officieel logo wat je kunt gebruiken op je website.

Let op: aangezien dit een individuele kwalificatie is, heeft het niets te maken met de Google Analytics Authorized Consultant certificering. Hiervoor dien je niet alleen je globale kennis, maar ook implementatie-, consultancy- en trainingservices te bewijzen voor Google, zodat je een officiële partner kan worden.

Voor nu: aan de slag!

Reacties (7)

Reacties zijn gesloten.