Vacature voor Senior Google Analytics Specialist bij Wehkamp

Logo wehkampWehkamp is op zoek naar een:

Senior Google Analytics Specialistfulltime in Zwolle

Wehkamp.nl is al jaren het grootste en meest toonaangevende online warenhuis van Nederland. Met een unieke en brede mix van actuele en smaakvolle merken biedt wehkamp.nl de Nederlandse consument een actueel en verrassend assortiment van meer dan 180.000 producten verdeeld over Mode, – Huis, Tuin & Do It Yourself, – Elektronica, Entertainment & Huishoudapparatuur, – Sport & Vrije Tijd en Beauty & Wellness Jaarlijks resulteert dit in ruim zeven miljoen zendingen, die op afspraak snel en betrouwbaar thuisbezorgd worden.

Bij wehkamp.nl lopen we elke dag tegen mooie uitdagingen aan, omdat we de ambitie hebben om in Nederland het meest toonaangevende online warenhuis te blijven. Hiervoor zijn we continu op zoek naar toptalenten die ons ‘world league’ team komen versterken. Want ons succesverhaal is mede te danken aan mensen die iedere dag met passie en toewijding werken om werelds beste e-commerce ervaring te creëren voor onze klanten.

Functieomschrijving:

Binnen de afdeling Marketing Intelligence zijn we op zoek naar een Senior Google Analytics Specialist. Je bent verantwoordelijk voor het analyseren van de door wehkamp ingezette marketing kanalen en het gedrag van bezoekers en klanten op de online wehkamp properties.

Je uiteindelijke doel is het optimaliseren van conversie en customer experience op wehkamp.nl en het realiseren van onze groei doelstellingen. Om dit te bereiken is een gedegen analyse je startpunt, maar weet je dat het uiteindelijk gaat om het gericht en onderbouwd geven van advies om veranderingen en verbeteringen te kunnen realiseren. Je beseft dat het voor de gehele organisatie van groot belang is de (potentiële) klant goed te leren begrijpen en dat jij daar met je inzichten een grote rol bij speelt.

Je verzorgt rapportages, neemt deel in projecten en implementatietrajecten en leert je collega’s binnen wehkamp het optimale uit Google Analytics Premium te halen.
Je neemt verantwoordelijkheid voor het feit dat jouw inzichten en adviezen bijdragen aan het succes van de nummer één online retailer in Nederland. Dat vormt de motivatie die je nodig hebt om het beste uit jezelf en anderen te halen.

Pluspunten bij deze functie zijn:

 • Deel uitmaken van team marketing intelligence specialisten
 • Werken met modernste technieken
 • Ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en je ambitie te tonen

Functie eisen:

We zoeken iemand met sterk ontwikkelde intelligence capaciteiten en een WO achtergrond. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met Google Analytics en daarnaast heb je ervaring met A/B testen en andere conversie optimalisatie tools en (Business) Intelligence instrumenten. Idealiter heb je gewerkt in een online retail omgeving, dan wel aan de client kant dan wel als consultant en je weet hoe je Google Analytics (Premium) zo optimaal mogelijk moet inrichten.

Je vindt het leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwste analyse- en intelligence- technieken en deelt je kennis hierover graag met collega’s. Naast het feit dat je in staat bent om informatie en kennis uit data te behalen heb je sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden, die jou in staat stellen om jouw uitkomsten begrijpelijk te presenteren en anderen te overtuigen. Je vindt het leuk om in een team te functioneren, toont ambitie en neemt op basis van jouw kennis het voortouw. Hierbij verlies je het praktische en commerciële nut niet uit het oog.

Ons aanbod:

Als toptalent binnen wehkamp.nl kom je in een ‘world league’ team van e-commerce experts die je graag willen inspireren en je bij je persoonlijke groei willen ondersteunen. Je leert wat het is om bij een top e-commerce speler te werken en je bent direct betrokken bij laatste online ontwikkelingen.

Daarnaast zijn we bij wehkamp.nl heel helder en duidelijk over onze arbeidsvoorwaarden. We bieden een compleet & actueel aanbod, passend bij het grootste online warenhuis van Nederland.

In dat complete aanbod zit:

 • een passend salaris
 • 8,5% vakantiegeld
 • een ruim aantal vakantiedagen
 • prima reiskostenvergoeding
 • goede pensioenopbouw
 • een vaste eindejaarsuitkering van 2%
 • een winstdelingsregeling en in sommige functies ook een prestatie afhankelijke bonus
 • mogelijkheden voor een korting op diverse verzekeringen
 • en daarnaast voor alle medewerkers een interessante personeelskorting op bijna het gehele assortiment van wehkamp.nl!

Ook heb je de mogelijkheid om je arbeidsvoorwaarden uit te ruilen. Je kunt dan extra verlofdagen bijkopen of je salaris verhogen door verlofdagen te verkopen, maar je kunt ook deelnemen aan het fietsplan. Best een goed aanbod, toch?!

Daarnaast laten we als gecertificeerde Top Employer duidelijk zien dat we de ontwikkeling van medewerkers een top prioriteit vinden en we talenten koesteren.
We bieden mogelijkheden voor opleidingen die noodzakelijk en belangrijk zijn in je functie én opleidingen in het kader van je ontwikkeling en carrièrepad.

Extern – Solliciteren:

Wil jij jouw talent met ons delen? Reageer dan direct door hieronder je gegevens achter te laten en een recent CV, via onze sollicitatiepagina.
Youtube filmpjes mogen ook!

Ben je enthousiast maar heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met onze afdeling HR via 038-4973306. De contactpersoon voor deze functie is Ellen Rutte.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.