Vacature voor Datamanager bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO)

npo_logoTelevisie kijken kan tegenwoordig overal, op elk moment en op heel veel apparaten. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) investeert daarom in de toekomst van televisie. We willen daar zijn waar het publiek is en onze kijkers op de best mogelijke manier gidsen in ons veelzijdige aanbod van mooie programma’s. We geloven dat onze programma’s van betekenis zijn voor iedereen in Nederland.

De afdeling online bestaat uit de webredactie, coördinatie en productontwikkeling. Er wordt nauw samengewerkt met de technische afdelingen van de NPO. Samen richten zij zich op het ontwikkelen van online producten en on-demand diensten van televisie. En op het succesvol in de markt zetten daarvan. De afdeling geeft antwoord op vragen als hoe we nog beter persoonlijke aanbevelingen kunnen doen, hoe we ons aanbod kunnen vertalen naar diensten, hoe we het publiek het beste kunnen bereiken en verleiden om onze programma’s (online) te bekijken. En de afdeling houdt zich bezig met hoe, waar en wanneer we onze programma’s het beste online kunnen programmeren. De afdeling online is een team dat samen met gedreven collega’s zorgt dat de NPO zijn sterke positie behoudt in het snel veranderende medialandschap. Op het gebied van online is de NPO op zoek naar een

Datamanager (m/v)

Natuurlijk is analyse van (big) data ‘second nature’ van de datamanager. In samenwerking met de afdeling Publieksonderzoek verzorg jij immers een belangrijk deel van de managementinfo van alle online videokanalen van de NPO. Maar je vertaalt die analyses nog liever in adviezen waarmee een zo groot mogelijk publiek wordt bereikt en verleid om te kijken naar de televisieprogramma’s van de Nederlandse Publieke Omroep. Én in adviezen die leiden tot (automatische) aanbevelingen waarmee de kijker wordt gegidst en gestimuleerd om zo veel en vaak mogelijk (door) te kijken, op zijn moment, op zijn device, naar zijn favorieten. Kortom je draagt bij aan het creëren van de optimale gebruikerservaring. Je bent in staat te werken met de datasets van de NPO en je hebt visie op hoe deze verrijkt kunnen worden met externe bronnen. Social media kennen weinig geheimen voor jou. Je weet wat mensen, wanneer en waar zoeken en welke rol video speelt op social media. Daarom heb je concrete ideeën hoe je social kan toepassen om de vindbaarheid te verbeteren en de impact van de programma’s van de NPO te vergroten. Je adviezen en plannen worden binnen de online teams gebruikt, maar ook je collega’s van het campagneteam, netmanagement en publieksonderzoek maken dankbaar gebruik van je inzichten en adviezen.
Je bent analytisch sterk en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent oplossingsgericht, hebt humor, geen 9-5 mentaliteit en je bent oprecht geïnteresseerd in interactieve en traditionele media als televisie en radio.

Wat bieden wij?

Het betreft een fulltime functie. De datamanager is ingeschaald in salarisklasse H conform de CAO voor het Omroeppersoneel. Je wordt aangenomen op basis van een jaarcontract.

Geïnteresseerd?

Stuur dan voor 15 augustus a.s. een schriftelijke reactie naar: NPO, Afdeling Personeel & Organisatie, t.a.v. Maria Patti, Postbus 26444, 1202 JJ Hilversum of mail naar vacatures@omroep.nl Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Jeroen Kramers via 035-6777451.