Vacature voor Datamanager / webanalist bij de NPO

npo_logoTelevisie kijken kan tegenwoordig overal, op elk moment en op heel veel apparaten. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) investeert daarom in de toekomst van televisie. We willen daar zijn waar het publiek is en onze kijkers op de best mogelijke manier gidsen in ons veelzijdige aanbod van mooie programma’s. We geloven dat onze programma’s van betekenis zijn voor iedereen in Nederland.

De afdeling online van de Directie Televisie bestaat uit de webredactie, coördinatie en productontwikkeling. Er wordt nauw samengewerkt met de technische afdelingen van de NPO. Samen richten zij zich op het ontwikkelen van online producten en on-demand diensten van televisie. En op het succesvol in de markt zetten daarvan. De afdeling geeft antwoord op vragen als hoe we nog beter persoonlijke aanbevelingen kunnen doen, hoe we ons aanbod kunnen vertalen naar diensten, hoe we het publiek het beste kunnen bereiken en verleiden om onze programma’s (online) te bekijken. En de afdeling houdt zich bezig met hoe, waar en wanneer we onze programma’s het beste online kunnen programmeren. Op dit terrein werkt de afdeling heel nauw samen met de afdeling Publieksonderzoek, ook in de wijze waarop gebruik wordt gemaakt van relevante data.
De afdeling online is een team dat samen met gedreven collega’s zorgt dat de NPO zijn sterke positie behoudt in het snel veranderende medialandschap. Op het gebied van online is de NPO op zoek naar een

Datamanager / webanalist

(36 uur)

Natuurlijk is analyse van (big) data ‘second nature’ van de datamanager. In samenwerking met de afdeling Publieksonderzoek verzorg jij immers een belangrijk deel van de managementinfo van alle online videokanalen van de NPO.

Als datamanager / webanalist maak je inzichtelijk wat de huidige prestaties zijn van alle digitale uitingen rondom de NPO portals (met name de NPO site en app). Vervolgens ben je in staat om op basis van cijfers met gedegen verbeteradviezen te komen, die bijdragen aan het door ontwikkelen van de NPO online omgevingen.

Centraal staan ontwikkelingen rondom video on demand, cross-device navigatie, device gebruik, aanbevelingen en personalisatie.
Je weet wat mensen zoeken, wanneer en waar en welke rol video speelt op social media. Daarom heb je concrete ideeën over hoe je social kan toepassen om de vindbaarheid te verbeteren en de impact van de programma’s van de NPO te vergroten.

Wat zijn de werkzaamheden?

Je adviezen en plannen worden binnen de online teams gebruikt, maar ook je collega’s van het campagneteam, netmanagement en Publieksonderzoek maken dankbaar gebruik van je inzichten en adviezen.

Met je operationele adviezen draag je bij aan het komen tot een optimale gebruikerservaring/-journey op de NPO portals. Dit doe je aan de hand van online KPI’s, die mede door jou worden gedefinieerd. Je doet dit op basis van zowel bestaande datasets, als datasets die je zelf moet verzamelen en/of verrijken.

Het is dan ook de bedoeling dat wij op basis van jouw adviezen nog beter in kaart kunnen brengen waar we onze gebruikers kunnen bereiken, op welk moment dat is, op welk device dat is en wat een groep gebruikers (naast de consumptie van bepaalde content) nog meer verbindt, zodat we daar vervolgens (automatisch) op in kunnen spelen.

Wat verwachten wij van je?

Een afgeronde opleiding op HBO niveau is noodzakelijk, bij voorkeur aangevuld met enkele jaren ervaring op het gebied van webanalytics en big data. Je hebt kennis van software op gebied van website traffic analyse en van de wijze waarop social media gebruik in beeld wordt gebracht.

Je bent analytisch sterk en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent oplossingsgericht, hebt humor, geen 9-5 mentaliteit en je bent oprecht geïnteresseerd in interactieve en traditionele media als televisie en radio.

Wat bieden wij?

We bieden een leuke, boeiende functie op een leuke afdeling. De functie betreft 36 uur die is ingedeeld in salarisklasse H van de CAO voor het Omroeppersoneel. Daarbij behoort een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Je wordt aangenomen op basis van een jaarcontract.

Interesse?

Stuur dan vóór 24 november a.s. een schriftelijke reactie naar: NPO, Afdeling Personeel & Organisatie, Postbus 26444, 1202 JJ Hilversum of mail naar vacatures@npo.nl. Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Jeroen Verspeek (Hoofd Publieksonderzoek) via 035-6778072.