Vacature voor een Data Analist bij TNO


TNO in Den Haag is op zoek naar een fulltime:

Data Analist

Wat ga je doen?

Als Data Analist voor de Marketing & Communicatie afdeling voer je diepgaande analyses uit voor tno.nl, social media, intranet en campagnes.

 • analyseren en interpreteren van data op gedragspatronen om trends en ontwikkelingen in klantgedrag inzichtelijk te maken waarbij je proactief kansen en mogelijke verbeteringen signaleert;
 • creëren en beheren van dashboards en rapportages;
 • doelgroep analyse op basis van diverse bronnen en het CRM systeem voor targetting en personalisatie;
 • verbeteren van de digitale performance;
 • analyseren van traffic stromen en website gedrag;
 • vraagbaak voor alle data-gerelateerde vragen met betrekking tot onze digital performance;
 • kennis delen zodat collega’s zelf basis analyses kunnen doen;
 • pro actief adviseren van M&C collega’s;
 • creëren van een duidelijk visie op welke klantgegevens relevant zijn en hoe we deze gegevens op een effectieve manier kunnen generen en onderhouden;
 • faciliteren en initiëren van data-gedreven beslissingen;
 • initiëren en begeleiden van A-B testen op basis van data hypotheses.

Wat vragen wij van jou?

Om de rol van Data Analist goed te kunnen vervullen, is het van belang dat je jezelf herkent in het onderstaande profiel:

 • je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting Commerciële economie, Econometrie, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of vergelijkbaar, bij voorkeur (database)marketing specialisatie;
 • je hebt minimaal 6 jaar relevante werkervaring in vergelijkbare functies als digital/online data-analist;
 • je hebt gedegen kennis van en ervaring met data- en doelgroep analyse (o.a. Google analytics, Tryane, Hotjar en Coosto);
 • je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend;
 • ervaring met forecasting is een pre.

Wat mag je van je werkomgeving verwachten?

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die op basis van haar expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van de samenleving als geheel. Met zo’n 3000 medewerkers werken we voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het MKB, grote bedrijven, dienstverleners en maatschappelijke organisaties. Samen werken we aan nieuwe kennis, betere producten, heldere adviezen over beleid en processen. Bij alles wat we doen, draait het om impact. Onze product- en procesinnovaties en onze adviezen hebben pas écht zin als de opdrachtgever daarmee zijn concurrentiepositie kan verbeteren. Als de overheid daarmee haar beleid doelmatiger kan inrichten. En als het mensen en organisaties daadwerkelijk verder helpt.

Wat kan TNO je bieden?

Werken met plezier betekent voor iedere werknemer iets anders. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden a-la-carte, waarbij je maandelijks diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Door flexibele werktijden (bijvoorbeeld 4×9) en verschillende verlofregelingen kun je zelf een pakket creëren wat optimaal aansluit op jouw wensen.
TNO hecht veel waarde aan zowel jouw persoonlijke als jouw professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functierotatie. Bij TNO heb je de regie van je eigen carrière voor een zeer groot deel in eigen hand.

Hoe ziet het proces eruit?

Solliciteren is mogelijk t/m 10 maart 2019 via deze link. Deze sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksrondes en afrondend bespreken we in een interview de arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar dit binnen 4 weken af te ronden.

Voor deze vacature is het noodzakelijk dat de AIVD een VGB afgeeft na het uitvoeren van een veiligheidsonderzoek. Kijk voor meer informatie op de website van de AIVD.

Heeft deze vacature iets bij je los gemaakt?

Dan zie ik je sollicitatie graag tegemoet! Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen.

Recruiter: Anneke Geerts
Mobiel: +31 (0)6-556 94125
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/annekegeerts/

Hiring manager: Carla Kip
Telefoonnummer: +31 (0)6-112 78788

Direct solliciteren kan via deze link: Data Analist bij TNO.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.