Vacature voor een Data-/Conversie-specialist bij NS International

NSNS is voor de vestiging Amsterdam op zoek naar een:

Data-/Conversie-specialist – fulltime

Wat ga je doen?

De Data-/Conversie-specialist bij NS International is verantwoordelijk voor de conversie optimalisatie (CRO) van www.nsinternational.nl. NS International is binnen de NS gericht op de marketing, verkoop en uitvoering van internationale treinreizen en gevestigd in het hart van de stad Amsterdam. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de website en de App, deze kanalen verzorgen 75% van de internationale treinticket verkoop. De uitdaging van de Data-/Conversie-specialist is dat zoveel mogelijk bezoekers van de site internationale treintickets kopen: de klant verleiden om de keuze te maken voor www.nsinternational.nl ten opzichte van andere concurrerende websites door een uitstekende gebruikerservaring.

Je hebt een continue focus op de gerealiseerde conversie en omzet. Je hebt inzicht hoe de CRO en drop-off zich ontwikkelt per bestemming op de website en specifiek in de sales-funnel. De funnel- en conversie-analyses koppel je aan klantsegmenten. Hiermee creëer je inzicht in de motivaties van onze klanten en de belemmeringen die ze ondervinden op de site en tijdens het boeken.

Je hebt het talent om de data voor je te laten spreken en deze te vertalen naar concrete acties die direct in de onlinekanalen middels experimenten A/B getest kunnen worden. Je bent nieuwsgierig naar de effecten van de doorgevoerde verbeteringen en koppelt deze terug naar het team, samen met nieuwe data-gedreven verbetervoorstellen. Uiteraard heb je hiertoe de beschikking over de benodigde tooling, momenteel onder andere Google Analytics, Relay42, BlueConic, Visual Website Optimizer, Oracle Engagement Engine, Semrush, Hot-Jar, Whatusersdo, R-studio, SaS, etc. Het landschap ontwikkelt zich continu; je volgt de ontwikkelingen in de tooling en techniek en ontwikkelt met het team een omgeving waarin deze tooling optimaal gecombineerd kan worden, bijvoorbeeld in een datamanagementlaag. Jouw ambitie is om in deze omgeving de “master of data” te worden. Je draagt bij aan de ontwikkeling van de rapportagestructuur waarin de kpi’s m.b.t. tot sales en klantgedrag gevolgd worden.

Waar ben je goed in?

Om succesvol te zijn als Data-/Conversie specialist herken jij jezelf in het volgende:

  • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau, bij voorkeur in econometrie, data-science, economie of marketing.
  • Je hebt een scherp analytisch vermogen en je houdt van cijfers.
  • Je hebt kennis over het uitvragen van databases, data preparatie en data-analyse.
  • Je kunt pragmatisch met data omgaan en houdt van de snelheid van online.
  • Je bent gericht op business resultaat, proactief en innovatie gedreven.
  • Je vindt het leuk om in multidisciplinaire teams samen te werken.
  • Je bent geïnteresseerd in de psychologie van online verleiding.
  • Je hebt passie voor online en voldoende kennis en interesse in Front-end technieken (HTML/JS) om goed met developers samen te kunnen werken.
  • Ervaring in een soortgelijke rol is uiteraard een sterke pré.

Hier ga je werken

NS International is een onderdeel van NS Reizigers. We hebben de voordelen die een grote organisatie biedt qua bereik van het aantal klanten en de mogelijkheid tot het doen van echte investeringen. Daarnaast zijn we kleinschalig en zelfstandig opererend. De totale organisatie zit op één verdieping in Amsterdam Centraal waarbij Sales, IT, Marketing en rijdend personeel bijeenkomt. We werken in multidispliniare teams tussen IT, Sales en Marketing. Hierbij maken we gebruik van Agile ontwikkeltechnieken en Lean-Startup werkmethoden. Het team is jong, maar ervaren. Binnen NS International wordt reeds 15 jaar op grote schaal online retail bedreven. We werken samen met de voorlopers in de markt tav Growth Hacking en online verleidingstechnieken waardoor we met elkaar een continue lerende organisatie hebben vormgegeven. De Marketing en Sales organisatie wordt vormgegeven door Growth Teams. Dit zijn autonome zelfsturende teams die verantwoordelijk zijn voor een deel van de sales-funnel. Op dit moment hebben we een team gericht op Acquisitie met als doel nieuwe traffic naar de site te sturen. Binnen dit team zijn alle disciplines aanwezig om de doelstellingen van het team te bewerkstelligen. Hierdoor is de organisatie plat en kunnen we snel ideeën omzetten naar verbeteringen. We zijn nu de vervolgteams aan het opzetten, een team gericht op Conversie en een team gericht op Retentie. De Data-/Conversie-specialist zal deel gaan uitmaken van het team Conversie.

Vind je dit interessant?

Werken bij NS betekent werken in een dynamische omgeving. Een boeiende omgeving met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling en eigen initiatief. NS kent zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een 36-urige werkweek, een Trein Vrij Abonnement van NS en een uitstekende pensioenregeling. Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 4.861,80, afhankelijk van je leeftijd, kennis en werkervaring.

Wil je solliciteren op deze vacature?

Reageren kan uitsluitend via onze sollicitatiepagina. Vul de online sollicitatiepagina volledig in en upload je CV en motivatiebrief. Je kunt je sollicitatie richten aan Sander Smorenberg, Corporate Recruiter. Zolang de vacature gepubliceerd staat is deze vacant en is het mogelijk te solliciteren. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op via vacaturesites@adver-online.nl of op telefoonnummer 088 – 67 136 66.

Je sollicitatie is in goede orde ontvangen als je na het solliciteren een automatische ontvangstbevestiging via e-mail ontvangen hebt. We streven ernaar binnen twee weken bericht te geven over de voortgang.

Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld