Vacature voor een Data Team Lead op campus Amsterdam

Campus Amsterdam is op zoek naar een

Data Team Lead

Jouw rol

Ben je klaar om een team enthousiaste data en intelligence-experts te leiden?

Als team lead data en intelligence ben jij verantwoordelijk voor het aansturen, ontwikkelen en uitbouwen van het data en intelligence team op campus Amsterdam.

Het data en intelligence team zorgt ervoor dat we de hele klant funnel goed kunnen doormeten en analyseren en optimaliseren. Dat de bijdrage van alle media kanalen aan het resultaat helder zijn en de conversies geoptimaliseerd kunnen worden met de juiste inzichten. Het zorgt voor data aggregatie, koppelingen, analyse, dashboarding.

Het data en intelligence team werkt samen met alle marketing teams, maar ontwikkeld en verbeterd ook de eigen dienstverlening. Het is bezig samen met de iO expert groups met thema’s als de “cookieless future” en is ook bekend met alle privacy issues en het samenstellen van de optimale Marketing Data Stack.

Jij mag dan wel bezig zijn met data en analytics, toch weet je dat alles in onze business rond mensen draait. Daarom ligt de focus bij iO op autonomie en krijg je volop kansen voor persoonlijke groei. Een opleiding die je nieuwe inzichten geeft in dashboarding? Doen! Even stoom afblazen in onze gameroom tussen twee meetings door? Tuurlijk dat. Spontane afterwork in de keuken na een lange werkdag? Schol!
Wanneer je binnenwandelt op Campus Amsterdam, voelt het ook echt aan als een campus — een inspirerende hub waar experts uit verschillende domeinen samenwerken aan indrukwekkende projecten. Binnen de teams zijn de lijnen kort en staat iedereen klaar om jou te helpen wanneer je een extra paar mouwen of een second opinion nodig hebt.

Wat je meebrengt als Data Team Lead

Een Data Lead heeft al wel wat jaren op de teller, natuurlijk. Maar welke achtergrond verwachten we specifiek van jou als jij op deze vacature gaat solliciteren?

  • Je hebt 5+ jaar hands-on ervaring met data, analytics, en performance dashboarding.
  • Je hebt een visie op data en analyse in een digitale marketing omgeving en bent bekend met de thema’s en ontwikkelingen daarbinnen.
  • Je hebt ervaring met het leiden van een team of bent daar helemaal klaar voor
  • Je kent natuurlijk tools als Google Analytics en Google Tag Manager als je broekzak, maar hebt ook verschillende andere platformen en tools gezien zoals adobe analytics, funnel.io, supermetrics, Looker, powerBI, Google Big Query, adverity en dergelijke
  • Je bent communicatief sterk en empathisch, en je brengt structuur in het werkleven van je collega’s.
  • Je komt terecht in een internationale organisatie. Je beheerst het Nederlands perfect en kan je ook vlot uitdrukken in het Engels.
  • Je hebt ervaring met Google Tag Manager, Data analytics, Google Analytics, Tag Management, Data-analyses.

Interesse?

Wil je reageren op de vacature? Dit is de link naar het sollicitatieformulier voor de functie van Data Team Lead.

Als je nog vragen hebt, dan kun je via de mail contact opnemen met Souad el Atiaoui.