Vacature voor een Online Marketeer bij Nuon

Voor het Online team zijn wij op zoek naar een klantgerichte Online Marketeer voor conversie optimalisatie.

Over de vacature

Als Online Marketeer ben je verantwoordelijk voor het verhogen van conversie voor alle productgroepen van Nuon. Jouw uitgangspunt is het centraal stellen van de klant, je weet de site zo te optimaliseren dat Nuon.nl meer sales, service en klanttevredenheid kan leveren aan ruim 2 miljoen klanten. Je brengt jouw visie over de bühne bij de verschillende afdelingen en je geeft sturing aan de verschillende partijen (zowel intern als extern) om de verbeteringen uit te voeren dan wel te testen. Voor afdelingen als Sales, Marketing en IT ben je aanspreekpunt, aanjager en ambassadeur voor het structureel verbeteren van de website. Het is een zelfstandige rol waarbij een proactieve houding wordt gevraagd. Je rapporteert aan de manager van het Online Acquisitie Team.

Wie zoeken we

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een proactief persoon met een hands-on mentaliteit en een commerciële instelling. Het is belangrijk dat je passie hebt voor het online vak en oprecht geïnteresseerd bent in klanten en wat ze online beweegt. Je durft kritische vragen te stellen en je weet jouw ideeën voor verbetering goed in kaart te brengen. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden waarmee je mensen kunt overtuigen. Daarnaast heb je goede kennis van de verschillende online kanalen, web analyse, A/B testen, Behavioural Targetting, Persuasion Marketing, Usability en beheerst voldoende technische kennis om met programmeurs te kunnen samenwerken. Verder voldoe je aan de volgende eisen;

  • Je bent in het bezit van een Bachelor diploma
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in het online vak waarbij conversie optimalisatie een onderdeel van je werkzaamheden is geweest
  • Je hebt ervaring met transactionele websites voor sales en service
  • Ervaring binnen een corporate organisatie is een pre

Wat bieden we je?

Je ontvangt een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals; 25 vakantiedagen, 13 ATV dagen (bij een 40-urige werkweek), pensioen (75%) en sportfaciliteiten. Verder krijg je binnen Nuon ruim de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen binnen je functie. Nuon is een informele, ondernemende organisatie met mooie opleidings- en cursusmogelijkheden.

Waar ga je werken?

Je stapt in de Business-to-Consumer unit van Nuon in Amsterdam, waar je plaats neemt in de sales organisatie welke nauwe banden heeft met marketing, communicatie, Content Managers, Webanalisten en IT. Internet is voor Nuon, evenals voor de moederorganisatie Vattenfall, een volwaardig business kanaal met een belangrijke rol voor transacties op het gebied van service en sales. We bieden je de mogelijkheid om een significante bijdrage te leveren aan het team.

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Heleen Huart van de afdeling Werving & Selectie op telefoonnummer: 06-11 35 50 63.

Zolang de vacature online staat is het mogelijk om te solliciteren.

Je kunt hier direct solliciteren.