Vacature voor een Technisch webanalist bij de Volksbank

De Volksbank is op zoek naar een 

Technisch webanalist – Utrecht – 32 uur

Zo ziet jouw baan eruit

Als technisch webanalist geef je invulling aan het versnellen op het vlak van Data en Personalisatie binnen de Volksbank. Dit doe je door zorg te dragen voor de kwaliteit en beschikbaarheid van de data die we verzamelen via onze digitale touch points.

Je werkt continu aan het bewaken van de kwaliteit, beschikbaarheid en het verbeteren van de inrichting van onze datacollectie op basis van de learnings/ inzichten die beschikbaar zijn. Daarnaast doe je voorstellen op basis van nieuwe datadriven inzichten en ‘best practices’ die zijn opgedaan door bijvoorbeeld A/B-testen voor optimalisatie van data. Deze A/B-testen richt je in samen met de andere analisten.

Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van de technische implementatie van analysepakketten en de inzet en werking hiervan in nieuwe websites, toolings en features. Volksbank maakt gebruik van onder andere Adobe tooling, Google Tagmanagement en een eigen Datalayer. Door je uitmuntende kennis van de technische werking van deze pakketten ben je in staat om ze succesvol te implementeren en (samen) te laten werken. Dit is tevens de basis voor betrouwbare rapportages en webanalyses. Je bent nauw betrokken bij nieuwe initiatieven van de 4 merken (ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS) van de Volksbank.

Je wordt o.a. verantwoordelijk voor:

 • de coördinatie van en het adviseren over analysevraagstukken in samenwerking met andere digital analisten, IT-scrum teams, en digital marketeers van de Volksbank
 • het waarborgen van de meetbaarheid van applicaties en tooling door aan te haken waar nodig in (scrum) projecten
 • het communiceren van het overzicht en de status van analysevraagstukken, datakwaliteit en data innovatie
 • het implementeren van (complexe) meetscripts.
 • de structurele borging van metingen en implementaties in nieuwe internetapplicaties
 • het vertalen van businesswensen naar concrete meet-, test- en tagplannen en zorgen dat deze worden nageleefd (vertaling van ‘weten’ naar ‘meten’)
 • het opstellen en bijhouden van documentatie over analyse implementaties
 • het ondersteunen van andere digital analisten bij het opzetten van complexe, technische A/B testen & analysevraagstukken.

Dit krijg je van ons

De Volksbank & haar merken

Je krijgt de ruimte om het onderscheidend vermogen van het merk, of de merken steeds verder aan te scherpen en uit te breiden. Daarnaast werk je met veel collega’s – ook afdeling overstijgend – samen voor de beste klantervaring.

Werk- privé balans

Je hebt veel vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw werk zelf in te richten. Met Het Nieuwe Werken kiezen we voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt – in overleg – zelf waar en wanneer je werkt.

Jouw ontwikkeling

Wij vinden jouw persoonlijke groei belangrijk. Want als jij doet wat je leuk vindt en waar jij goed in bent, ga je gemotiveerd en met plezier aan het werk. Daar plukken onze klanten én je directe collega’s de vruchten van. Daarom faciliteert de Volksbank je ontwikkeling graag.

Arbeidsvoorwaarden

Naast jouw salaris (€3.161,05 tot €4.863,15) profiteer je van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je zelf kiest wanneer je jouw vakantiegeld en dertiende maand ontvangt. Bij ons is 36 uur een standaard werkweek en kan je dit naar wens indelen, bijvoorbeeld 4×9. 

Jouw kwaliteiten

Je hebt:

 • HBO/WO werk- en denkniveau, met minimaal vijf jaar ervaring in een digitale omgeving
 • ervaring met analytics implementaties, datalayer, tag-management, Adobe analytics, AB testing tools, feedback tools, audience systemen (DMP).
 • ruime ervaring met datadriven en factbased werken
 • gedegen kennis van tagmanagement, personalisatie & feedback.
 • ervaring met het meten van mobiele applicaties (is een pre)
 • kennis van Object Oriented Programming, Javascript, HTML, CSS en goed in debuggen van meetproblemen (is een pre).

Solliciteren?

Wil je solliciteren naar de functie van technisch webanalist? Ga naar het sollicitatieformulier en reageer uiterlijk 24 november op deze vacature. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met onze recruiter Nikki Gunnink via nikki.gunnink@devolksbank.nl of 06-12656229.

Klik hier voor het sollicitatieformulier!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Reacties (1)

Reacties zijn gesloten.