Vacature voor Functioneel / Informatie Analist bij TNO

TNO logoTNO is op zoek naar een

Functioneel / Informatie Analist – Utrecht – Fulltime (32-40)

Functieomschrijving

Bodem- en ondergrondgegevens worden zowel binnen als buiten de overheid veel gebruikt. Het gebruik strekt zich uit over vele sectoren. Hierbij valt te denken aan mijnbouw, bouw en infrastructuur, watermanagement, openbare orde en veiligheid, milieu, landschapsbeheer, archeologie en landbouw. Een goede informatievoorziening voor bodem- en ondergrondgegevens is van groot maatschappelijk belang. De overheid werkt daarom aan een basisregistratie ondergrond (BRO).

Binnen TNO heeft de afdeling DINO de verantwoordelijkheid om te fungeren als centraal punt in de verzameling en registratie van data van de Nederlandse Ondergrond en de informatieverstrekking hieruit. Dit betreft een door de centrale overheid gedelegeerde taak aan TNO. De huidige afdeling DINO wordt in de komende jaren omgevormd om uitvoering te geven aan de BRO. Voor dit belangrijke en zeer omvangrijke project is capaciteit nodig en daarom maken wij graag kennis met gepassioneerde professionals die deze lange termijn uitdaging met ons aandurven. Je komt te werken in een gedreven team van professionals die allen op het snijvlak van geologie en ICT werken.

DINO collega’s werken met veel passie aan de BRO en het lukt hen om de lange termijn doelen vast te houden en tussentijdse successen te vieren! Het is tevens een collegiaal team dat streeft naar succes én veel werkplezier. Kijk hier voor meer informatie en een interview over de BRO.

De ontwikkeling en het beheer van de IT wordt voor de Geologische Dienst Nederland, door het IT-team uitgevoerd. Je zult een brugfunctie vervullen tussen materiedeskundigen binnen de Geologische Dienst Nederland en het IT-team van DINO en werken in multidisciplinaire teams.

Als Functioneel / Informatie analist zal het analyseren van bedrijfsprocessen, onder meer gerelateerd aan de Basis Registratie Ondergrond, en het vertalen van deze processen in functionele en niet-functionele eisen je hoofdtaak zijn. Op basis van deze eisen stel je bruikbare ontwerpen op het gebied van interactie en transactie op. De ontwerpen draag je aan het IT-team van DINO over die deze verder vertalen naar de techniek. Tevens borg je de eisen en kwaliteit tijdens softwareontwikkeling.

Overige taken

 • Leveren van input aan diverse gegevenscatalogi
 • Benaderen van alle relevante stakeholders (business, gebruikers, ICT) en houden van workshops om alle nodige informatie te verzamelen, af te stemmen en accorderen
 • Signaleren van knelpunten in project- en/of procesgang en het aandragen van oplossingen

Functie-eisen

 • Afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur een bèta richting
 • Tenminste drie jaar relevante werkervaring
 • Kennis van UML
 • Kennis van SMART Requirements, Requirements traceability, Requirements management tools
 • Kennis van interactiemodellen en schermontwerp technieken
 • Kennis van ICT ontwikkelprocessen en projectmatig werken
 • Kennis van INSPIRE is een pre
 • Domeinkennis op het gebied van de Nederlandse ondergrond is een pre
 • Kennis van basisregistraties is een pre
 • Overzicht kunnen houden maar tevens oog voor detail hebben
 • Persoonlijke eigenschappen:
  – Analytisch vermogen en nauwkeurige, gestructureerde manier van werken
  – Conceptueel denken
  – Teamspeler
  – Creativiteit
  – Communicatief vaardig op verschillende niveaus in de organisatie
  – Organisatiesensitiviteit

Bedrijfsinformatie

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die op basis van haar expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van de samenleving als geheel. Met zo’n 3500 medewerkers werken we voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, grote bedrijven, dienstverleners en maatschappelijke organisaties. Samen werken we aan nieuwe kennis, betere producten, heldere adviezen over beleid en processen. Bij alles wat we doen, draait het om impact. Onze product- en procesinnovaties en onze adviezen hebben pas écht zin als de opdrachtgever daarmee zijn concurrentiepositie kan verbeteren. Als de overheid daarmee haar beleid doelmatiger kan inrichten. En als het mensen en organisaties daadwerkelijk verder helpt.

Arbeidsvoorwaarden

Werken met plezier betekent voor iedereen iets anders. TNO wil invulling geven aan jouw balans tussen werk en privé. Jij wilt werken aan je carrière en tegelijkertijd een leuk sociaal leven leiden. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden à-la-carte, waarbij je gedurende het kalenderjaar diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Flexibele werktijden en verschillende verlofregelingen geven je ook veel keuzevrijheid, zo kun je zelf een pakket creëren dat optimaal aansluit bij jouw situatie.

Vanzelfsprekend werk je voor een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. TNO is dé innovatie- en kennisorganisatie bij uitstek. Dat betekent dat we ook veel waarde hechten aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je eigen ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functiewisseling. Je hebt veel inbreng in de snelheid en richting van jouw eigen ontwikkeling.

Contactinformatie

Solliciteer nu via dit sollicitatieformulier!

Voor vragen kan er contact worden opgenomen met: Nathalie Kramer, telefoon 088-8669606. Contactpersoon HR: Eveline den Hartigh, telefoon 06 28826730.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.