Vacature voor Internet-nieuwe media onderzoeker bij NPO

logoNPO Zes radiostations, drie televisiezenders en een omroepportal met talloze websites: dat is de NPO (Nederlandse Publieke Omroep). Samen met de verschillende omroeporganisaties staan we voor een krachtige publieke omroep die de Nederlandse samenleving informeert, inspireert en amuseert met programma’s die er werkelijk toe doen. Bij de NPO werken meer dan 300 professionals die het kleurrijke aanbod van de publieke omroep programmeren op radio, televisie en internet. Door continue innovatie en activiteiten als kijk- en luisteronderzoek, marketing en programmaverkoop kunnen we onze publieke taak waarmaken. Deze mix aan activiteiten zorgt voor een divers carrièreperspectief in het hart van de publieke omroep.

De afdeling Publieksonderzoek adviseert en ondersteunt de Raad van Bestuur, de directies (en hun redacties) en stafafdelingen van de NPO op het terrein van het publieks-, media- en programmabeleid. Het verzamelen en analyseren van onderzoeksgegevens over het media-aanbod, het mediagedrag en oordeel, wensen en behoeften van het Nederlandse publiek is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. Ook het beheren, onderhouden en (laten) ontwikkelen van strategische onderzoeksinstrumenten is een hoofdtaak van de afdeling. Vanwege de invulling van een vacature zijn wij op zoek naar een:

Beleidsadviseur/onderzoeker internet-nieuwe media
(36 uur)

Wat zijn de werkzaamheden?

Je werkzaamheden bestaan uit het beheren en verder ontwikkelen van de onderzoeksinstrumenten voor het meten van mediagedrag enerzijds en de evaluatie van de prestaties van de Nederlandse Publieke Omroep op het terrein van internet en nieuwe media anderzijds. Concreet betekent dit dat je rapporteert en adviseert over de prestaties van de Nederlandse Publieke Omroep op internet en nieuwe media. Hieronder vallen zowel omroepbrede portals (npo.nl, uitzendinggemist.nl, zappelin.nl, 3fm.nl, etc.) als alle (programma)sites van de omroepen (kassa.vara.nl, nos.nl, trosradar.nl, etc.). De belangrijkste instrumenten hierbij zijn web analytics pakketten (comScore) en het internet bereiksonderzoek (Dutch Digital Media Measurement).

Je taak bestaat ook uit de inhoudelijke opzet en coördinatie van de omroepbrede onderzoeksinstrumenten op de sites zelf, rekening houdend met nieuwe vormen van online content en nieuwe vormen van rapporteren. Deze onderzoeksgegevens over mediagedrag, maar ook over aanbod, oordeel, wensen en behoeften van het Nederlandse publiek, vertaal je naar concrete beleidsadviezen voor de directies Audio en Televisie, Raad van Bestuur of overige directies.

Dit doe je binnen de afdeling Publieksonderzoek in een klein team bestaande uit een andere beleidsadviseur/onderzoeker internet-nieuwe media en iemand die verantwoordelijk is voor de technische coördinatie van de implementatie van de webanalytics. Daarnaast werk je nauw samen met collega’s binnen de rest van de afdeling en heel NPO.

Wat verwachten wij van je?

Een afgeronde, relevante opleiding op academisch niveau, bij voorkeur Communicatiewetenschap, is noodzakelijk. Je sterke analytische vermogen stelt je in staat onderzoek vakkundig op te zetten en te interpreteren. Enkele jaren ervaring met (media-)onderzoek en onderzoeksinstrumenten strekt tot aanbeveling. Affiniteit met internet en nieuwe media zijn een vereiste.
De wijze waarop je communiceert, is helder en ‘to the point’. Je bent een teamplayer die ook in staat is om zelfstandig te werken. Stressbestendigheid en flexibiliteit zijn een voorwaarde. Vanzelfsprekend volg je de ontwikkelingen op het gebied van onderzoek, (nieuwe-) media, mediagebruik en mediabeleid op de voet.

Wat bieden we?

We bieden een leuke, boeiende functie op een leuke afdeling. De functie betreft 36 uur die is ingedeeld in salarisklasse H van de CAO voor het Omroeppersoneel. Daarbij behoort een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Je wordt aangenomen op basis van een jaarcontract.

Interesse?

Stuur dan vóór 6 mei a.s. een schriftelijke sollicitatie naar: NPO, afdeling Personeel & Organisatie, t.a.v. Christien Boonstra, Postbus 26444, 1202 JJ Hilversum of per e-mail naar vacatures@omroep.nl. Wil je eerst meer informatie over de functie, neem dan contact op met Jeroen Verspeek, Hoofd Publieksonderzoek via (035) 677 80 72.