Vacature voor media-analist bij de Gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam zoekt een doortastende

media-analist

een nieuwsjunk met oog voor detail.

Als media-analist versterk je de Newsroom van de afdeling Communicatie. Je analyseert het publieke debat in de (sociale) media en signaleert relevante trends en ontwikkelingen in de publieke opinie, media en de politieke omgeving van de organisatie. Dit doe je voor de politieke en ambtelijke top en beleidsafdelingen, op basis van je eigen media-analyses en andere beschikbare (externe) onderzoeksresultaten. Ook denk je mee over de ontwikkeling van de Newsroom en heb je een rol in crisiscommunicatie.

Jouw profiel

We zoeken een collega met ervaring op het gebied van nieuws- en informatievoorziening, omgevingskennis, media-analyse en bij voorkeur ook met dataonderzoek. Je vermogen om buiten de kaders te denken stellen we zeer op prijs evenals je leergierigheid.  

 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau en je hebt minimaal 1 jaar ervaring in het vakgebied;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met politiek-bestuurlijke en beleidsmatige vraagstukken;
 • Je weet hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden en je vat veel informatie kort en bondig samen;
 • Je bent analytisch sterk, je hebt een goede algemene ontwikkeling en je blijft onder tijdsdruk goed presteren;
 • Je hebt bij voorkeur up-to-date kennis van databanken en monitorings- en analysetools, zoals Coosto en LexisNexis;
 • Je bent resultaatgericht, flexibel (zeker in werktijden), pragmatisch en integer, en je weet een goede balans te vinden tussen snelheid en zorgvuldigheid;
 • Je drukt je mondeling en schriftelijk goed uit, en je presenteert de resultaten van je analyse op een heldere manier;
 • Je denkt actief mee over aard en inhoud van de producten en diensten van de Newsroom, en doet zo nodig voorstellen voor vernieuwing;
 • Je kunt goed zelfstandig werken, werkt goed samen met collega’s in het team, met andere afdelingen en hebt een proactieve houding.

Ons aanbod

Een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Afhankelijk van onder andere jouw ervaring maximaal € 4.048,- (schaal 9) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

En verder goede arbeidsvoorwaarden, o.a.:

 • Een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • Een ABP-keuzepensioen;
 • Uitstekende verlofregelingen;
 • Een aantrekkelijk opleidingsprogramma;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet.
 • Vakantiegeld? Een keer per jaar laten uitbetalen? Extra verlofuren? Het kan allemaal!

Het betreft een functie van 1 jaar en daarna met een beetje geluk een vast contract.

De gesprekken worden gevoerd in week 53.

De afdeling

De afdeling Communicatie werkt in verschillende teams aan de communicatieopgaven van de gemeente. De Newsroom is onderdeel van team Concernmedia. Dit team beheert alle gemeentelijke media, van Rotterdam.nl tot het personeelsblad, en verzorgt de redactionele ondersteuning voor de verschillende organisatieonderdelen.

Onze organisatie

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

Jouw werkgebied voor deze vacature is het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO). De BCO noemen we ook wel de spil van de gemeentelijke organisatie. De medewerkers van dit cluster zorgen ervoor dat het college van burgemeester en wethouders de stad kan besturen. Het is de schakel tussen de Rotterdammers, het stadsbestuur en de veertien gebieden. De BCO verzorgt ook de bedrijfsvoering voor alle clusters. De afdelingen inkoop, communicatie, ICT, facilitaire zaken, juridische zaken, HR, onderzoek en financiën zorgen ervoor dat de clusters zich volledig kunnen richten op hun eigen taken.

Bij de gemeente Rotterdam staat centraal dat je je als medewerker kunt ontwikkelen. Dat stimuleren we ook. Want hoe beter jij je werk kunt doen, hoe beter het resultaat voor onze stad.

Heb je interesse?

Solliciteer dan nu via onze sollicitatiepagina

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen én je sollicitatie richten aan Ronald Leer, Teamleider, te bereiken via tel. 06-26020277.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Hanan Bahida, Recruiter, te bereiken via tel. 06-12231023.

Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, zullen niet meer in de selectieprocedure worden meegenomen.

Bij Gemeente Rotterdam hechten we veel waarde aan integriteit, diversiteit, het creëren van gelijke kansen en interne doorgroeimogelijkheden. Wil je solliciteren? Bekijk dan eerst onze voorwaarden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.