Vacature voor Online Data Analist bij de Nationale Postcode Loterij

Interesse in het actuele Webanalisten.nl vacature aanbod?
Kijk dan op onze vacature pagina.

NPL logo 2013 FC

Werk jij graag in online analytics tools, zoals Google Analytics Premium, en deins je niet terug van complexe en uitdagende analyses waarbij je opzoek gaat naar mogelijkheden om de effectiviteit van onze online marketing kanalen te verbeteren?
Wij zoeken een collega die samen met andere collega’s klaar wil staan voor online analytische uitdagingen, die vanuit onze verschillende online marketing kanalen op je afkomen. Door middel van verdiepende online analyses zal je een onmisbare bijdrage leveren aan het succes van de Goede Doelen Loterijen. Ben jij dan ook deze gedreven online data analist en wil je werken voor de grootste particuliere fondsenwerver van Nederland en de op twee na grootste private donor van de wereld? Dan hebben wij de ideale functie voor jou!

Online Data Analist* (40 uur in Amsterdam)

Als Online Data Analist ben je de gesprekspartner voor afdelingen zoals Marketing, IT en Marketing Intelligence. Jij zorgt door middel van analyses, voor unieke inzichten waardoor online marketing kanalen nog effectiever en doelgerichter kunnen worden ingezet.

Je bent primair verantwoordelijk voor het opstellen van dashboards en rapportages voor campagnes om de website performance en de resultaten van A/B testen inzichtelijk te maken, om op deze manier de effectiviteit van de campagnes te vergroten. Je draagt met analyses over meerdere campagnes ook bij aan een dieper inzicht in het online consumenten gedrag. Daarnaast houd je je bezig met het meetbaar maken van traffic en conversies in de webfunnels van campagnes.
En je signaleert belangrijke ontwikkelingen binnen het vakgebied, welke je door vertaalt naar innovatieve oplossingen.

Je werkt binnen de afdeling B&I in het team Online Intelligence. In dit jonge, dynamische en ondernemende team staat de analyse van online factbased klantgedrag centraal en de vertaling hiervan naar klantgerichte acties voor Marketing. Tijdens je werkzaamheden vindt er een nauwe samenwerking en afstemming plaats met de technical analytics specialist, de verschillende searchspecialisten, online marketeers en (informatie) data analisten.

Wat ga je doen?

 • Je identificeert kansen voor een betere conversie op actiesites en de corporate sites.
 • Je voert analyses uit voor dieper inzicht in online klantgedrag, denk hierbij aan segment, kanaal en funnel analyses.
 • Monitoren van online campagne resultaten tijdens lopende campagnes.
 • Je stelt rapportages en evaluaties over web statistieken op.
 • Je vertaalt web statistieken en usability onderzoek naar verbeterpunten en online strategische inzichten.
 • Je zorgt voor het onderhouden en optimaliseren van digital analytics en usability tools, zoals Google Analytics Premium en Hotjar.
 • Biedt ondersteuning en werkt nauw samen met de Technical Analytics Specialist aan het meetbaar maken en inrichten van campagnesites.
 • Je werkt samen met diverse interne stakeholders en externe online mediapartijen.

Dit heb jij in huis:

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding.
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring op het gebied van web analyse, web usability en/of conversie.
 • Je bent analytisch zeer sterk, oplossingsgericht, communicatief vaardig en proactief.
 • Je hebt enige ervaring met digital analytics tools (o.a. Google Analytics, Adobe Analytics) en tag management systemen (o.a. Google Tag Manager of Relay42).
 • Ervaring met A/B testing tools (o.a. Optimizely) is een pre.
 • Je bent handig met statistische software, Excel en eventueel SQL.
 • Je bent maatschappelijk betrokken en hebt een warm hart voor de goede doelen die de loterijen steunen.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende baan bij een dynamisch bedrijf met een prachtige missie in hartje Amsterdam aan het Vondelpark. Naast een prima salaris, stabiele pensioenregeling en een variabele beloningsregeling hebben wij ook andere aantrekkelijke – unieke – arbeidsvoorwaarden. Zo mag je onder andere op bezoek bij de goede doelen die wij steunen, kan je vrijwilligerswerk doen in Loterijtijd en kan je met behulp van onze eigen Lottery Academy jezelf blijven ontwikkelen. Daarnaast zorgen wij ook voor de nodige sportieve activiteiten, zo is er dit voorjaar wekelijks een bootcamp en kickbox clinic georganiseerd en heb ruim 30 collega’s meegedaan aan de Viking Run. Dagelijks kan je genieten van een heerlijk ontbijt, en lunch in ons bedrijfsrestaurant.

Waar kom ik te werken?

Als medewerker van de Nationale Postcode Loterij kan je dagelijks trots zijn op het werk wat je verricht, mede dankzij jou is het mogelijk dat wij (samen met de VriendenLoterij en BankGiro Loterij) bijna 465 miljoen (in 2016) af kunnen dragen aan goede doelen. Wij zijn een snelle, energieke organisatie met kritische professionals. We zijn enthousiast en leergierig. Elke dag zijn wij op zoek naar innovatieve toepassingen die ervoor zorgen dat wij nog meer geld aan goede doelen kunnen geven.

Kortom …

Werk jij graag in online analytics tools, zoals Google Analytics Premium? Solliciteer door middel van het opsturen van je CV en motivatie t.a.v. Kim van de Beek (HR Adviseur) via www.werkendoejebij.nl. Doe dit uiterlijk 31 augustus as. Wil je eerst meer weten, bel ons gerust op 020-6732446!

De vacature staat niet open voor bemiddeling door bureaus, acquisitie wordt niet op prijs gesteld.