Vacature voor Senior Marketing Analist bij Oxxio

Oxxio zoekt een

Senior Marketing Analist

(32 tot 40 uur in Rotterdam)

 • Data driven marketing bedrijven in een multidisciplinair team
 • Klantgedrag voorspellen voor de beste deal per klant
 • Vernieuwend merk met leuke collega’s

Waarom kiezen voor Oxxio?

Of eigenlijk, waarom kiezen voor Oxxio? Want dat is het merk waar je in deze rol primair voor werkt. Oxxio is de speedboot van Eneco Groep; klein, snel en wendbaar! We zijn pioniers die in razend tempo zaken live zetten, continu leren en bijsturen. Of het nu gaat om voordelige producten, supersnelle service of onmisbare tools in de app, wij draaien onze handen er niet voor om. We experimenteren en innoveren, zodat we onze producten en service verder brengen voor onze klanten. Onze marketing analisten zorgen ervoor dat de speedboot de goede kant op vaart. Dat we de juiste klant het juiste aanbod doen en onze beslissingen fact based nemen. 

Het expertiseteam Marketing Intelligence bedient alle labels binnen Eneco Groep, en heeft een duidelijke visie waar ze naar toe wil. Data Driven Marketing. We make it happen. Briljant voor jou om mee te werken, goed voor de klant. Onze huidige marketing analisten werken graag bij ons vanwege deze visie en omdat we een database hebben met heel veel klanten waar we heel veel van weten. Daarmee kun je dus écht impact maken. 

Elke dag de beste deal voor onze klanten

Met jouw data driven mindset en bijbehorende skills weet jij jouw marketeers van waardevolle inzichten te voorzien. Ook signaleer je hiermee kansen voor nieuwe proposities en optimaliseer je de dagelijkse marketingactiviteiten.

Je werkt bij ons als senior marketing analist in een multidisciplinair team dat midden in de business staat.

Dat betekent dat je nauw samenwerkt met marketeers en product owers van een van onze segmenten en merken. Je kennis bijschaven en je kennis overdragen doe je vanuit je plek in het expertteam Marketing Intelligence. Deze manier van werken wordt door onze huidige marketing analisten erg gewaardeerd, omdat ze zo direct effect zien van hun werk. Morgen de marketingactiviteiten anders doen, met de inzichten van vandaag. 

Als senior marketing analist zorg jij dat jouw marketingteam fact based werkt en onze klanten benadert met relevante producten en diensten. Daarbij is inlevingsvermogen in klantgedrag essentieel.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Fact-based onderbouwen van business beslissingen
 • Optimaliseren, automatiseren en evalueren van marketingcampagnes
 • Analyseren en voorspellen van klantgedrag
 • Bieden van inzicht in business performance via interactieve dashboards
 • Signaleren en pro actief oppakken van business kansen

Daarnaast vragen wij je om je teamgenoten en het management iedere dag uit te dagen om op basis van verkregen inzichten nog meer data gedreven te gaan werken.

Wat breng je mee?

Je voelt je thuis in een commerciële en agile werkomgeving. Je hebt focus, lef en executiekracht. Je bent in staat om de ontwikkelingen van data-analyse toepasbaar te maken binnen je teams. Een ondernemersgeest met een tikkeltje eigenzinnigheid zorgt dat je helemaal past bij de speedboot Oxxio.

 • Je hebt een afgeronde WO-studie met een sterke kwantitatieve component (bijv. Econometrie, (bedrijfs)economie, Wiskunde)
 • Je het minimaal 5 werkervaring in een analytische functie (bij voorkeur in een (commerciële) marketing omgeving).
 • Je hebt ervaring met het werken met relationele databases en kunt deze benaderen met SQL.
 • Je hebt ervaring met het visualiseren van data in tools als PowerBI.
 • Ervaring met programmeertalen als R en/of Python en digital experience optimalisation is een pré.

Wij hebben je veel te bieden:

 • Een bruto jaarsalaris van max € 67.700,- (jaarsalaris inclusief 8% vakantiegeld bij een fulltime jaarcontract), afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een vrij te besteden flexbudget van ruim 14%; bijvoorbeeld voor het kopen van extra vrije dagen.
 • OV vrij reizen abonnement (24/7 in heel Nederland).
 • Ouderschapsverlof, goede pensioenregeling en doorgroeimogelijkheden.
 • Goede communicatiemiddelen, zodat je ook effectief thuis kunt werken.

In een multidisciplinair team met een duidelijke marketingopdracht

Als marketing analist ben je onderdeel van het expertisegebied Marketing Intelligence. Dit expertise gebied bestaande uit in totaal 25 marketinganalisten, digital analisten, data scientists en marktonderzoekers. Iedereen werkt daarnaast in een multidisciplinair team in de business. In jouw geval is dit het team Acquistie bij het merk Oxxio. Je krijgt dus als bonus ook nog eens 40 Oxxianen als collega, die iedere dag keihard werken aan de energie en service van morgen.

Oxxio is gehuisvest in het pand bij Eneco. Je komt te werken in een prachtig modern gebouw, waarin wordt gewerkt volgens “het nieuwe werken”, op een locatie die uitstekend bereikbaar is: op 2 minuten loopafstand van metro en treinstation Rotterdam-Alexander.

Interesse?

Wil je meer weten over deze vacature? Joost Vroonhof onze Expert Lead Marketing Intelligence beantwoordt met plezier jouw vragen via 06 – 55697145. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure bel je met onze Corporate Recruiter, Joey Tessers, via 06-21968905.

Meteen solliciteren? Dat kan natuurlijk ook, via ons recruitmentsysteem. Klik op ”deze link” en stuur je cv met motivatie. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.