Vacature voor Senior Webanalist bij VIVAT

Nieuw logo Vivat 2016Senior Webanalist – fulltime

Wat ga je doen als Senior Webanalist?

Als webanalist ben je de vraagbaak voor alle data-gerelateerde vragen binnen de online marketing en communicatie activiteiten rondom één van de merken van VIVAT. Samen met je team bepaal jij hoe de klant online met het merk in aanraking komt en werk je een uitgekiende complete customer journey uit.

Op basis van jouw ad-hoc inzichten, dashboards en testen verbeter je de online ervaring van onze klant voortdurend. Door nauw samen te werken met de online marketeers vind jij mogelijkheden waar nog weinigen ze gevonden hebben. Je weet precies waar en hoe je de conversie voor onze merken kunt optimaliseren en ontwerpt hiervoor samen met de online marketeer de juiste testen.

Naast de online marketeers werk je ook samen met onze data science en development afdelingen. Op die manier zorg je ervoor dat onze offline inzichten een goede online doorvertaling krijgen (en vice versa). Vanaf het moment dat data wordt ontwikkeld, zie jij er op toe dat deze correct wordt gemeten.

Je bent analytisch sterk. Complexe datasets vormen voor jou geen probleem en je weet hieruit de juiste inzichten te verkrijgen. Je denkt kritisch na over zaken, en bent ook niet bang om je mening of bevindingen met de juiste onderbouwing met anderen te delen. Je hebt een passie voor cijfers en “fact based” werken, en je weet je enthousiasme goed op anderen over te brengen.

Dit ga je doen:

 • Je zorgt voor “fact based” inzichten waarmee je met je team online customer journeys optimaliseert.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van targets en naleving resultaat.
 • Je richt de optimalisaties van online uitingen en landing pagina’s in d.m.v. A/B testen.
 • Je creëert dashboards waarbij je verschillende datastromen combineert tot duidelijke inzichten en statistieken voor het MT en de Online Marketeers.

Wat heb jij in huis:

 • Een WO denkwijze gecombineerd met een HBO werkinstelling.
 • Ervaring met web analytics (Google if Adobe) of opleiding in de richting van Marketing (Research).
 • Goed toepasbare kennis van tagmanagement oplossingen zoals Google Tag Manager.
 • 3-5 jaar relevante werkervaring in (online) marketing.
 • Scherp en analytisch vermogen en passie voor cijfers.
 • Focus op ‘actionable insights’ en een resultaatgerichte en communicatieve instelling.
 • In staat zijn om je verhaal overtuigend te brengen zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Ervaring met A/B testen, data visualisatie en databases is een pré.

Competenties

Je bent resultaatgericht en weet prioriteiten te stellen, werkt gestructureerd en weet deadlines te halen en hier helder over te communiceren. Je bent proactief, commercieel, en denkt mee met stakeholders en interne klanten. Daarnaast ben jij uitstekend in staat om vanuit de klant te denken. Met jouw ‘hands-on’ mentaliteit en stressbestendigheid heb jij oog voor (interaction)design en kun jij goed moeilijk uitlegbare zaken en processen tóch begrijpelijk en aantrekkelijk presenteren.

VIVAT biedt

Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een prima salaris, 13e maand en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. We zijn een informele organisatie en kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

VIVAT Verzekeringen

VIVAT is een jong merk met een lange traditie in de verzekeringsbranche. We zijn ons bewust van de snelheid waarmee de maatschappij verandert door technologische innovaties, sociale interacties en economische ontwikkelingen. Dat heeft invloed op de wensen en verwachtingen van onze klanten. Daarom zet VIVAT vol in op innovatie en kijken we naar nieuwe vormen van verzekeren. We willen onze klanten slimme oplossingen bieden om hun kostbaarheden te beschermen en hun dromen waar te maken. Elke dag opnieuw.

Digital

VIVAT wil zich digitaal onderscheiden in de financiële markt. De nieuw op te zetten online en digitale organisatie richt zich op het verkopen van financiële en niet-financiële producten van VIVAT en partners via diverse online verkoopkanalen. De afdeling heeft digitale en een op data gedreven cultuur welke gebaseerd is op de vraag van de klant. De organisatie heeft een platte hiërarchie waardoor het mogelijk is om snel beslissingen te nemen. Alle medewerkers zijn gepassioneerd en werken voor het beste resultaat. Daarnaast begrijpt iedereen de digitale trends en online wensen van de klant. We maken innovatie, continu verbeteren en het overwinnen van drempels mogelijk door samen te werken met collega’s met verschillende achtergronden. Daarnaast is de samenwerking met de productlijnen en de verschillende stafafdelingen zeer belangrijk.

Meer informatie

Voor verdere vragen over het recruitment proces kan je contact opnemen met Diederick Kavelaars, Senior Recruiter, +31 683 632 417. Vragen over de functie kun je stellen aan Alexander.vanDijk@vivat.nl, Head of Digital Commerce.

Solliciteren op de functie van Senior Webanalist

Ben je er klaar voor? Laat dan je Engelstalige CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.