Vacature voor webanalist bij ANWB

Wordt ons werk ook jouw werk?

Een baan bij de ANWB is een baan bij een unieke organisatie. Een organisatie met 3.9 miljoen leden, die talloze producten en diensten levert voor onze mobiliteit en vrijetijdsbesteding. Met onderdelen als een multimediale uitgeverij, een verzekeringsmaatschappij, 68 winkels, een druk bezochte website, een reisorganisatie, de Alarmcentrale en de Wegenwacht®.

De wereld van de ANWB is niet kleiner dan de wereld zelf. Elke minuut van de dag zijn we actief voor onze leden, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Werken bij de ANWB is werken bij een A-merk organisatie, in een professionele, snel ontwikkelende en marktgerichte omgeving. ANWB Retail Online heeft als doel om in de komende jaren via de digitale kanalen de online omzet aandelen te verhogen en de verbondenheid met leden te vergroten met relevante informatie, advies en aanbod van producten en diensten.

Voor de afdeling E-Commerce binnen ANWB Retail Online in Den Haag zijn wij op zoek naar een:

Web Analist (38 uur per week)

De Web Analist zorgt voor het meten, bewaken, rapporteren en adviseren van online consumenten gedrag op de ANWB E-Commerce domeinen (Webwinkel, Wegenwacht, Creditcards, Reizen) en draagt daarmee bij aan het bereiken van merk- en business doelstellingen.

Wat ga je doen?

 • Het inrichten en functioneel bewaken van metingen met als doel conversie en klantgedrag structureel te kunnen meten en te optimaliseren;
 • Verzamelen, verrijken en aggregeren van informatie in rapportages. Analyseren en adviseren aan MT Online en E-Commerce team;
 • Functionele meeteisen vastleggen in diverse projecten en toezien op de naleving ervan;
 • Begeleiden van Multivariaat testen en adviseren over de uitkomsten;
 • Delen van inzichten en adviezen met de andere retail kanalen, marketing organisatie, User Experience team en online communicatie specialisten.

Wat neem je mee?

 • Afgeronde HBO opleiding met een analytisch component;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring op het gebied van web analyse;
 • Gedegen kennis van meetinstrumenten (Google Analytics, Omniture, Webtrends, Speedtrap of Comscore);
 • Kennis van testsystemen (bv. Sitespect) en het uitvoeren van online experimenten;
 • Gedegen Excel ervaring en kennis van (statistische) analyse software (SPSS);
 • Advies en presentatie vaardigheden;
 • Passie voor het analyseren van online consumenten gedrag.

Wat bieden wij?

Werken bij de ANWB is werken voor een organisatie met een ongekende diversiteit aan producten en diensten van A-label kwaliteit. De mogelijkheden en kansen voor de medewerkers zijn dan ook groot. ANWB biedt een informele en betrokken werksfeer en een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is ingedeeld in functiegroep 12 (min. € 2.333,48 – max. € 4.267,77).

Meer weten of direct solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Joost Verbeek, Manager E-Commerce, telefoonnummer (088) 269 7516.

Wil je direct reageren? Wij ontvangen dan graag jouw sollicitatie met cv, die je kunt uploaden door middel van onderstaande link:

Web Analist ANWB

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.