Vacature voor Webanalist bij De Bijenkorf in Amsterdam

Logo BijenkorfDe Bijenkorf heeft zich in de afgelopen honderdveertig jaar een bijzondere positie verworven binnen de Nederlandse detailhandel. Als vooraanstaand warenhuis vervullen wij vaak een voortrekkersrol. Wij willen die positie handhaven en onze omgeving blijven inspireren. Onze missie verwoordt dit helder en eenduidig: “Wij zijn hét toonaangevende warenhuis dat met passie voor de klant ieder bezoek tot een belevenis maakt”.

Sinds februari 2011 maakt de Bijenkorf onderdeel uit van de Selfridges Group Limited, een groep van warenhuizen verspreid over Europa en Noord-Amerika. Wereldwijd werken er circa 13.000 medewerkers voor de Selfridges Group Limited en zij werken dagelijks met passie aan een optimale tevredenheid van hun klanten.

Voor onze vestiging in Amsterdam zijn wij op zoek naar een:

Webanalist

Als Webanalist maak je deel uit van het marketing team binnen de afdeling E-Commerce. Je wordt verantwoordelijk voor het verbeteren van inzicht in het on-site bezoekersgedrag door middel van uiteenlopende analyses en rapportages. Doel hierbij is het verbeteren van gebruikservaring van de bezoekers van de site en de uiteindelijke conversie verder te optimaliseren.

Je belangrijkste taken zijn onder andere:

  • Aan de hand van diverse data monitoren en analyseren van het gedrag van on-site bezoekers en rapporteren aan stakeholders.
  • Input geven, op basis van data en analyses, voor de verbetering van de presentatie van campagnes en het online assortiment.
  • Opstellen van analyses en rapportages voor dieper inzicht in assortimentsbehoeftes van de bezoeker.
  • Op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om het on-site gedrag van een bezoeker te beïnvloeden (in samenwerking met een conversie optimalisatie specialist).
  • Ontwikkelen en up-to-date houden van bezoekerssegmenten/ -profielen van diverse type websitebezoekers, met als doel een persoonlijke ervaring te bieden (personalisatie).
  • Leveren van relevante input – op basis van on-site gedrag – ter optimalisatie van online marketing kanalen.

In deze functie rapporteer je aan de Manager Marketing Online.

Functie eisen

Graag maken wij kennis met kandidaten die beschikken over een afgerond HBO / WO opleiding gecombineerd met minimaal twee jaar online marketing / webanalisten ervaring bij voorkeur in een mode omgeving of bij een mode- of retailmerk.
Daarnaast voldoe je aan het volgende profiel:

Sterk ontwikkelde analytische vaardigheden en in staat om complexe data te vertalen naar heldere rapportages.
Communicatief sterk en in staat om daadkrachtige adviezen te geven aan collega’s.
Ambitieus, innovatief en in staat om buiten bestaande paden te denken.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 30 december 2013; eerste ronde gesprekken vinden plaats op 7 januari 2014.

Wat heeft de Bijenkorf te bieden

Medewerkers van de Bijenkorf kunnen rekenen op een aantrekkelijk pakket van arbeidsvoorwaarden waaronder een marktconform salaris. Tevens ontvangen onze medewerkers een kortingspas die een aantrekkelijke korting oplevert bij aankopen binnen de Bijenkorf. Daarnaast bieden wij uiteenlopende ontwikkelingsmogelijkheden onder andere voor jong talent, vakspecialisten en aankomende managers.

Een integriteitscontrole via het waarschuwingsregister van de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) vormt onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Solliciteren bij de Bijenkorf

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en herken je jezelf in bovengeschetst profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je CV met motivatie achter op onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld