Vacature voor een Webanalist bij de Gemeente Leiden

Hou je van data, heb je dienstverlening hoog in het vaandel en vind je het leuk om inzichten over te brengen en daarin het klantperspectief te vertegenwoordigen? Kun jij op basis van webanalyse knelpunten in de online dienstverlening inzichtelijk maken? Solliciteer dan als:

Webanalist bij de gemeente Leiden (32 uur, max. € 4.208,– (schaal 9))

WIJ

WIJ meten hoe Leidenaars de online dienstverlening van de gemeente gebruiken en signaleren waar knelpunten en verbeterkansen in onze dienstverlening zitten. Je beheert samen met je collega webanalist de analyse omgeving en zorgt voor juiste tagging van onze online omgeving. Je kunt een onderzoeksvraag vertalen in de juiste metrics en daarbij passende tools selecteren. Je maakt dashboards en analyses die online klantgedrag inzichtelijk maken. In samenwerking met de Adviseur Klantervaring zorg je voor inzichten om de gebruikerservaring te verbeteren. Behalve webdata gebruik je daarvoor heatmaps, online surveys of andere methoden. Je stelt (in overleg) prestatie-indicatoren op en rapporteert hierover.

Je houdt de ontwikkelingen bij op het terrein van online analyse en adviseert over het invoeren van relevante nieuwe tools of meetmethoden. Je richt de analyseomgeving in zodat je betrouwbare data binnen krijgt. Je hebt visie op datamanagement en je houdt je aan de AVG. 

In je werk als webanalist help je om de online dienstverlening in te richten op basis van de behoefte van de Leidenaar. Je signaleert trends en knelpunten en geeft zowel gevraagd als ongevraagd advies. 

JIJ

JIJ hebt een bovenmatige nieuwsgierigheid naar alles wat er in de digitale wereld gebeurt. Je bent data-minded en hebt een sterk ontwikkeld analytisch inzicht. Je koppelt goede communicatieve (advies)vaardigheden en overtuigingskracht aan samenwerkingsgerichtheid. Je neemt initiatief en deelt graag je kennis. Je bent pragmatisch en werkt planmatig. Bovendien heb je:

 • Hbo werk- en denkniveau.
 • Ervaring met Google Tag Manager of een ander tagmanagementsysteem.
 • Ervaring met Google Analytics, Piwik Pro of een andere analyse tool. 
 • Kennis van SEO en UX is mooi meegenomen. 
 • Je kent de privacywetgeving.

TEAM ONLINE DIENSTVERLENING

TEAM ONLINE DIENSTVERLENING is onderdeel van het cluster Publiekszaken, Handhaving en Veiligheid. Team Online is verantwoordelijk voor de online dienstverlening aan inwoners en ondernemers. Je werkt in het team samen met nog 14 andere collega’s. Het team bestaat uit 4 webmasters, 5 redacteuren, 2 webanalisten, 2 adviseurs klantervaring, 1 business analist en een teamcoördinator. We zijn een hecht team, waarin niet alleen hard wordt gewerkt, maar waar ook tijd is voor gezelligheid. 

Twee teamleden aan het woord:

Bregje: “Vanaf het moment dat ik bij Team Online Dienstverlening kwam werken voelde het als thuiskomen. Een gezellig, divers en scherp team waar naast hard werken om de online dienstverlening voor de Leidenaar te verbeteren ook heel veel gelachen wordt.” 

Geeske: ”Bij Team Online Dienstverlening zijn we constant op zoek naar verbeteringen in de online dienstverlening. Dat doen we op basis van data en door altijd dicht bij de inwoner te blijven. Dat maakt ons flexibel en lekker praktisch ingesteld. Dat werkt ontzettend prettig!”

ONS AANBOD

ONS AANBOD voor jou is een werkweek van 32 uur met een salaris van maximaal € 4.208,– (schaal 9) bruto bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Verder kun je rekenen op:

 • Een jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband.
 • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze burgers en de stad, waar resultaten samen bereikt en gevierd worden.
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met het brede aanbod aan workshops en cursussen van onze ‘Academie71’.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, die je via een Individueel Keuzebudget (IKB) zelf kunt kiezen. Dit IKB van 17,05% komt bovenop je salaris.
 • Invloed op je werktijden: gedeeltelijk thuiswerken is de norm. Ons kantoor vind je naast station Leiden Centraal.
 • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.

ENTHOUSIAST?

ENTHOUSIAST? Solliciteer zo snel mogelijk, maar uiterlijk 5 januari 2023 ter attentie van Zamirah Ossendrijver (manager Ondersteuning Publiekszaken, Handhaving & Veiligheid). Wil je eerst meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Marieke Schuurmans, teamcoördinator van het team Online Dienstverlening, via 06 – 3637 9898 of Geeske Meuleman , je collega webanalist, via 06-40666218 De eerste gesprekken staan gepland op maandagochtend 9 januari en donderdagmiddag 12 januari 2023. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Bianca van der Weide, corporate recruiter, via 06 – 4348 6757. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt. 

Direct solliciteren kan via deze link:

Vacature voor Webanalist bij de Gemeente Leiden

GEMEENTE LEIDEN

GEMEENTE LEIDEN Onze organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer met ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. En elke werkdag is anders. Hét kenmerk van ons werk is veelzijdigheid en die veelzijdigheid vraagt om een flexibele manier van werken. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente.