Vacature voor Webanalist bij HEMA

Hema-logo

Stel je eens voor…

Werken voor een prachtmerk als HEMA dat een schat aan data herbergt.
Data waar een webanalist hard nodig is om deze om te zetten naar nuttige insights.
Tel daarbij op, dat HEMA vol inzet op verdere online groei waar jij dan een centrale rol in hebt.

HEMA zoekt een Webanalist – fulltime in Amsterdam

Jouw functie

Je wordt enthousiast van het werken met data, heel veel data. Van termen als conversie attributie en analyse van de online journey beginnen je handen te kriebelen. Je vindt het leuk om te werken met grote hoeveelheden data en je bent in staat deze vervolgens om te zetten naar insights en op basis hiervan een advies te geven aan verschillende stakeholders binnen HEMA, zoals de shopmanager of de online marketeers. Met jouw insights zijn we in staat om de (Nederlandse en internationale) websites inclusief de HEMA app verder te verbeteren. Verder ben je leergierig en je denkt altijd twee stappen vooruit; je beseft dat ontwikkelingen snel gaan en anticipeert daarom constant op nieuwe trends in de markt.

Iets meer specifiek:

 • Je hebt in het algemeen een focus op online marketing-gerelateerde analyse, zoals analyse op de traffic die naar de websites en app gestuurd worden.
 • Je adviseert en ondersteunt je stakeholders bij het analyseren en optimaliseren van hun websites en de HEMA app.
 • Je koppelt offline en online data om betere en heldere inzichten te krijgen in de verschillende campagnes.
 • Je neemt in de toekomst deel aan organisatiebrede projecten om HEMA te transformeren naar een data-driven organisatie, zoals de implementatie van een DMP (Data Management Platform).
 • Je beheert samen met de andere webanalist en het online marketing bureau Google Analytics (Premium) en je bewaakt de kwaliteit. Op basis van eigen inzichten of wensen van anderen laat je nieuwe data Google Analytics instromen.
 • Je geeft webanalytics trainingen binnen de organisatie en geeft ad-hoc support.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding en wordt enthousiast van grote hoeveelheden data en de analyse daarvan.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met Google Analytics.
 • Daarnaast ben je analytisch sterk, nauwkeurig en ben je proactief.
 • Jij weet als geen ander door je communicatieve vaardigheden mensen te overtuigen en veranderingen te initiëren.
 • Wat is een pre?
  – Kennis van Google Tag Manager
  – Technische kennis van Javascript en SQL
  – Ervaring met een DMP
 • Last but not least: je bent een prettige persoonlijkheid met een passie voor HEMA.
 • Wat hebben we je te bieden?

  Bevlogenheid zit bij alle HEMA medewerkers: van filiaal tot hoofdkantoor, van bakker tot designer. Kleur geven aan wat je doet, plezier hebben in je werk, een bijdrage leveren aan een internationale organisatie en het leven van ruim 5 miljoen klanten leuker en makkelijker maken. En samen successen vieren. Dat is werken bij HEMA.
  Naast deze inspirerende werkomgeving en een uitdagende functie bieden we je een interessant arbeidsvoorwaardenpakket. Met een marktconforme inschaling, goede opleidingsfaciliteiten en mooie loopbaanperspectieven. Jouw werkweek bedraagt bij voorkeur 40 uur.

  Echt HEMA

  Sinds 1926 maakt HEMA het dagelijkse leven van haar klanten makkelijker en leuker. Met producten die opvallen door een goede kwaliteit, een goed ontwerp en een scherpe prijs. Er zijn ruim 700 HEMA winkels in 7 landen met circa 17.000 medewerkers in de winkels, de bakkerijen, het distributiecentrum en het support office die samen zorg dragen voor de verkoop van circa 32.000 producten en diensten. Echt HEMA.
  Bij HEMA zetten we onze klant op nummer 1. Maar daarnaast hebben we nog meer kernwaarden. Zo winnen we samen, houden we ons aan ‘afspraak is afspraak’, houden we het eenvoudig en leveren altijd kwaliteit. En uiteraard: elke cent telt.

  Locatie

  Ons hoofdkantoor straalt onze HEMA-formule uit: fris, optimistisch, toegankelijk en met de ons zo typerende eenvoud. Dat kantoor is bewust letterlijk gebouwd bovenop waar we het allemaal voor doen: een échte HEMA. Want ook hier staat de klant centraal. Ook onze interne klant. Dat doen we vanuit booming Amsterdam-Noord.

  Enthousiast en reageren?

  Hebben we je enthousiast gemaakt? En meen je in het plaatje te passen? Dan gaan we graag met je in gesprek. Solliciteren kan alleen via dit sollicitatieformulier.

  Interesse in het actuele Webanalisten.nl vacature aanbod?
  Kijk dan op onze vacature pagina.