Vacature voor Webanalist bij HEMA

HEMA herbergt een schat aan ruwe hoeveelheden data. Data die wacht om verder ontdekt te worden. Om insights uit te halen. Om HEMA verder succes te bezorgen. Heb jij zin om – samen met de technische webanalist – hiermee aan de slag te gaan? Lees dan snel verder, want HEMA zoekt een reporting…

webanalist – 40 uur per week – in Amsterdam-Noord

Jouw functie

Als webanalist bij HEMA heb je de beschikking over enorme hoeveelheden on- en offlinedata en doe je dagelijks analyse op onlinebezoekersgedrag, waarbij het doel is om continue het onlineverkeer te verhogen en de conversieratio van de websites te optimaliseren. Je voert zeer uiteenlopende analyses uit: Je week begint altijd met het beoordelen van de tradeperformance van de afgelopen week, en het geven van prognoses voor de komende weken.

Daarnaast is Online Marketing een grote pijler, waarbij je insights en adviezen geeft over de prestaties van de inflow kanalen. Je weet het team bij de hand te nemen als het gaat om conversie-attributie, waarbij je de waarde van ieder kanaal zo goed mogelijk probeert in te schatten op basis van de data. Ook probeer je het omnichannel winkelgedrag in kaart te brengen.

Verder help je de website-, conversie- en UX-specialisten bij ad-hoc vragen over bijvoorbeeld A/B testing en zoekgedrag. Bij eigen inzichten uit de data ga je het gesprek aan met je collega’s en weet je ze te challengen.
Bij vrijwel alle onderwerpen waarover je analyseert komt ook dashboarding kijken. Je zet dan ook waardevolle dashboards op met behulp van bijvoorbeeld Google Data Studio of Microstrategy, en onderhoudt deze en al bestaande dashboards, zoals het funnel dashboard.

Het team waarin je plaatsneemt

Je neemt deel in het Data & Insights team binnen Hema: een groep dataspecialisten, zoals Data Scientists, Marktonderzoekers en Database Analisten. Binnen de webanalyse zelf word je ondersteund door de Technische Webanalist. Deze zal zorgen voor een optimale inrichting van Google Analytics en Google BigQuery, en bewaakt de datakwaliteit. Samen zorgen jullie ervoor dat je alles uit de beschikbare data weet te halen.

Wat we van jou vragen

  • Je hebt een afgeronde Bachelor of Masteropleiding waaruit jouw analyse-skills blijken;
  • Je hebt ervaring met analyse in grote hoeveelheden data;
  • Je hebt uitmuntende kennis van Google Analytics 360 en Google BigQuery;
  • Excel en Google Sheets hebben weinig geheimen meer voor je;
  • Een goede basiskennis van SEA, SEO en A/B testing;
  • Als je kennis hebt van Javascript, R en Python is dat een pre;
  • Ook kennis van Data Management Platformen, zoals Relay42 is een pre.

Binnen de retail branche heb je te maken met continue wisselende prioriteiten, veel verzoekjes en er gebeuren soms dingen die jouw planning in de war gooien. Hierin stel je je flexibel op. Je bent ondanks de chaos wel georganiseerd en weet alle verzoeken goed te prioriteren en de verwachtingen te managen.

In de wereld van Web Analytics volgen ontwikkelingen zich zeer snel op, waardoor het een vereiste is dat je leergierig bent en altijd wilt blijven bijleren. Ten slotte ben je in staat om op basis van de data de collega’s op overtuigende wijze te helpen om zo de juiste beslissingen te nemen. Je weet hierbij op overtuigende wijze je collega’s tot actie aan te sporen.

Wat hebben we je te bieden?

Bevlogenheid zit bij alle HEMA-medewerkers: van filiaal tot hoofdkantoor, van bakker tot designer. Kleur geven aan wat je doet, plezier hebben in je werk en een bijdrage leveren aan een internationale organisatie, het leven van ruim 5 miljoen klanten leuker en makkelijker maken. En samen successen vieren. Dat is werken bij HEMA. Naast deze inspirerende werkomgeving en een uitdagende functie, bieden we je een interessant arbeidsvoorwaardenpakket. Met een marktconforme inschaling, goede opleidingsfaciliteiten en mooie loopbaanperspectieven. Jouw werkweek bedraagt 40 uur.

Salaris

Deze functie bij HEMA is ingeschaald in schaal HP I van het HP CAO. Het basissalaris ligt tussen de 2.999,73 en 4.456,74 euro o.b.v. 40 uur excl. vakantiegeld, uitkeringen, (vaste en variabele) bonus en onkostenvergoedingen.

Echt HEMA

Al generaties lang maken wij het dagelijks leven van onze klanten leuker en makkelijker. Zonder dat ze daar veel voor hoeven te betalen. We vinden namelijk dat goede kwaliteit en een verrassend design voor iedereen betaalbaar moet zijn. We zijn trots op onze 32.000 eigen producten en diensten en stralen dat uit met 19.000 medewerkers in meer dan 750 winkels in 10 landen. Kom jij ons versterken?

Locatie

Ons hoofdkantoor straalt onze HEMA-formule uit: fris, optimistisch, toegankelijk en met de ons zo typerende eenvoud. Dat kantoor is bewust letterlijk gebouwd bovenop waar we het allemaal voor doen: een échte HEMA. Want ook hier staat de klant centraal. Ook onze interne klant. Dat doen we vanuit booming Amsterdam-Noord.

Enthousiast en reageren?

Hebben we je enthousiast gemaakt? En meen je in het plaatje te passen? Dan gaan we graag met je in gesprek. Solliciteren kan via deze sollicitatie-link.