Vacature voor webanalist bij info.nl

infonl_logo+tag_bl_lar_rgbInfo.nl bedenkt, ontwerpt en bouwt creatieve online diensten in de vorm van websites en applicaties voor zowel het web als andere digitale kanalen. Onze inzet is om maximaal toegevoegde waarde te bieden voor zowel de organisatie als de wensen van een eindgebruiker.
Het internet verandert constant door de razendsnelle ontwikkeling van mobiele telefoons en tablets, continu veranderende beeldschermresoluties en een grotere invloed van social media. Webanalytics gebruikt beschikbare data voor het continu optimaliseren van online kanalen.

Wij zoeken

Binnen Info.nl zijn we bezig met het verder ontwikkelen van het competentiegebied webanalytics. Daarom zoeken wij per direct een enthousiaste webanalist die onze data gedreven mentaliteit verder vorm gaat geven.

Je werkzaamheden

 • Je zet je in om de effectiviteit van lopende campagnes te meten. Zowel binnen het online domein van klanten (website en mobiel), als de online activiteiten buiten het domein (e-mail, social media, bannering affiliate etc.)
 • Je analyseert continu de prestaties van websites en adviseert over verbeteringen en conversieoptimalisatie.
 • Je zet in samenwerking met interaction design A/B split of Multivariate tests van bijvoorbeeld landingspagina’s op en werkt mee in design en development projecten om te meten en gebruikt de resultaten voor de volgende release.
 • Daarnaast begeleid je klanten door consultancy gesprekken, implementeer je webanalytics en stel je op basis van KPI’s dashboards samen en implementeert deze voor de klant.
 • Ook doe je onderzoek naar de ontwikkelingen op de analytics-markt en verzorg je presentaties voor (potentiële) klanten.

Jij

 • Als webanalist (Webanalytics & Conversie-optimalisatie Consultant) houd je je bezig met het meten van websites, webwinkels en online marketing campagnes, en het vertalen van webanalytics data naar direct toepasbare inzichten en verbeterpunten.
 • Je hebt een passie voor webanalytics en online dienstverlening.
 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding in een relevante richting (bijvoorbeeld nieuwe media, digitale communicatie, econometrie of marketing + toevoegen!).
 • Je hebt interesse en expertise in het werken met cijfers en kan daarbij hoofd- van bijzaken onderscheiden.
 • Je herkent snel patronen in data en kan deze effectief vertalen naar het verhaal achter het patroon en dit omzetten naar concrete verbeter adviezen.
 • Je bent natuurlijk communicatief vaardig en zelfstandig, resultaatgericht en maakt graag dingen af. Het is een pré als je ervaring hebt op het gebied van webanalytics (gecertificeerd GA), ervaring met A/B of multivariate testing of technisch inzicht in webtalen (met name HTML en Javascript).

Wij bieden

Naast een bij deze functie passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 30 vakantiedagen en een premievrij pensioen, bieden wij een zelfstandige en gevarieerde functie in een creatieve werkomgeving, waar je alle ruimte krijgt je ideeën ten uitvoer te brengen, met uitdagende klussen voor aansprekende klanten.

Reageren?

Dus, herken je jezelf in het bovenstaande profiel? Heb je affiniteit met het medium, een innovatieve inslag, een flexibele instelling en wil je werken in een prettige, informele omgeving in hartje Amsterdam? Stuur dan je sollicitatie met motivatie, je CV/portfolio naar
jobs@info.nl of reageer direct via www.info.nl/nl/Werkenbij/vacatures#Webanalist