Vacature voor Webanalytics implementatie specialist bij Nederlandse Publieke Omroep

logoNPODe afdeling Publieksonderzoek van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is verantwoordelijk voor advies en ondersteuning op het terrein van publieks-, media- en programmabeleid. Het beheren, onderhouden en (laten) ontwikkelen van strategische onderzoeksinstrumenten is een hoofdtaak van de afdeling. De directie Distributie & Uitzending (DDU) binnen de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is verantwoordelijk voor de distributie, technologie en uitzending van content van de Nederlandse Publieke Omroep voor radio, televisie en internet.

Op het grensvlak van beide afdelingen is de afdeling Publieksonderzoek op zoek naar een:

Webanalytics implementatie specialist (36 uur)

Wat zijn de werkzaamheden?

Je bent als webanalytics implementatie specialist verantwoordelijk voor het beheren en verder ontwikkelen van de implementatie van tags ten behoeve van zowel webanalytics (comScore) als het internet bereiksonderzoek. Deze tags worden geplaatst op alle sites en players van de Nederlandse Publieke Omroep. Het webanalytics onderzoeksinstrument valt onder de verantwoordelijkheid van de afdeling Publieksonderzoek. De implementatie vindt plaats op basis van een omroepbrede webanalytics richtlijn, die onder eindverantwoordelijkheid van de onderzoeksafdeling wordt opgesteld.

Je taak bestaat uit het coördineren en beheren van de (technische) implementatie van webanalytics op alle portals, sites, players en apps binnen de Nederlandse Publieke Omroep. Hieronder vallen zowel omroepbrede portals en apps (npo.nl, uitzendinggemist.nl, zappelin.nl, 3fm.nl, etc.) als alle (programma)sites van de omroepen (kassa.vara.nl, nos.nl, trosradar.nl, etc.). Ook de implementatie in players en andere, nieuwe online platforms vallen onder jouw verantwoordelijkheid.
Naast de technische kant van de implementatie denk je met de onderzoeksafdeling mee over een logische, inhoudelijke invulling van de digital analytics implementatie en de implicaties voor rapportages. Zelf maak je echter geen analyses.

Wat ga je doen?

  • Je vervult een regierol richting sitemanagers, webdevelopers en omroepen op het gebied van tagging van de websites en players.
  • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van concrete tag plannen.
  • Je bent verantwoordelijk voor het structureel communiceren over de status van de tagging projecten.
  • Je zorgt voor structurele borging van tagging in nieuwe sites, players, en applicaties.
  • Je participeert in projecten die er voor dienen dat de tags op de juiste wijze worden gehanteerd binnen de (nieuwe) online activiteiten van de NPO.
  • Je bent verantwoordelijk voor het binnen de onderzoeksafdeling opstellen en bijhouden van documentatie over tagging.

Wat verwachten wij van je?

Een afgeronde opleiding op HBO niveau is noodzakelijk, bij voorkeur aangevuld met enkele jaren ervaring en/of cursussen op het gebied van webanalytics. Je hebt technische kennis, ervaring met projecten op het gebied van internetontwikkeling en implementatie van webanalytics tags. Je hebt kennis van software op gebied van website traffic analyse. Ervaring met tagmanagement systemen is een pre.
Je overzicht en doorzettingsvermogen stellen je in staat de verantwoordelijken (waaronder technisch projectleiders, ontwikkelaars, sitemanagers en analisten) helder te voorzien van advies over de juiste implementatie van tags. Je bent in staat om goed te kunnen samenwerken met alle betrokken partijen binnen de Nederlandse Publieke Omroep en dusdanig te coördineren dat projecten succesvol worden afgerond. Dit vergt zowel flexibiliteit als vasthoudendheid.
De wijze waarop je communiceert, is helder en ‘to the point’. Je bent een teamplayer die ook in staat is om zelfstandig te werken. Stressbestendigheid en flexibiliteit zijn een voorwaarde. Vanzelfsprekend volg je de ontwikkelingen op het gebied van (nieuwe-) media, mediagebruik en analytics op de voet.

Wat bieden we?

De functie betreft 36 uur die is ingedeeld in salarisklasse G van de CAO voor het Omroeppersoneel. Je wordt aangenomen op basis van een jaarcontract.

Interesse?

Stuur dan vóór 6 januari 2014 een schriftelijke sollicitatie naar: NPO, afdeling Personeel & Organisatie, t.a.v. Christien Boonstra, Postbus 26444, 1202 JJ Hilversum of per e-mail naar vacatures@omroep.nl. Wil je eerst meer informatie over de functie, neem dan contact op met Jeroen Verspeek, Hoofd Publieksonderzoek of met Joyce van Telgen, online beleidsadviseur onderzoeker Publieksonderzoek via (035) 677 80 72.