Vacature: Web Analist voor Sundio Group (o.a. Sunweb.nl en Jiba.nl)

Sundio group logoSundio Group is één van de grootste touroperators van Nederland en bekend van reismerken als Sunweb Vakanties, Sudtours, Jiba, Vaya.nl en GOGO. Sundio Group is gespecialiseerd in strandvakanties en wintersportreizen. Sundio Group verkoopt deze reizen aan verschillende doelgroepen en via verschillende kanalen aan haar klanten. Het kantoor is gevestigd in Rotterdam. Hier werken 170 medewerkers, die de vakanties organiseren voor circa 700.000 passagiers.

Van oorsprong zijn we een zogenaamde “direct-seller”, waarbij onze reizen rechtstreeks via het internet of telefonisch aan onze klanten worden verkocht vanuit onze vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Spanje.

Onze organisatie is jong, dynamisch en heeft verreikende ambities binnen de reisbranche. De afgelopen jaren is de omvang van het bedrijf dan ook fors gegroeid. De bedrijfscultuur is informeel te noemen. Op de Sundio Marketing Afdeling, waar het E-Commerce team een onderdeel van is, werken in totaal 21 professionals die de marketing van de Sundio Group realiseren. De communicatielijnen zijn kort en de sfeer is informeel. We werken nauw met elkaar samen, zijn gedreven, staan voor snelle groei, hoge kwaliteit en goed resultaat.

Door de groei van Sundio Group zijn wij binnen het online marketing en e-commerce team op zoek naar een:

Web Analist (m/v)

Wij zoeken een Web Analist die met kennis, ervaring, talent en inzet een bijdrage gaat leveren aan de conversie, ontwikkeling en innovatie van de verschillende online merken van Sundio Group.

Als ervaren Web Analist maak je deel uit van het online marketing en e-commerce team binnen Sundio Group. Je analyseert het complete online gedrag van alle bezoekers en klanten van de verschillende merken waar Sundio Group uit bestaat, high-traffic B to C websites, en draagt actief bij aan het verbeteren van de conversie hiervan. Je werkt hierbij nauw samen met diverse professionals en specialisten, binnen en buiten het team. Je scope is behoorlijk uitgebreid: analyse van de verschillende bronnen (online campagnes) en de relatie tot de afrekenmodellen hiervan, doorgronden van sales-funnels, analyse over de usability van de verschillende sites, analyseren van bronnen van bugs, etc. Je ontwikkelt uiteraard ook verschillende dashboards voor de verschillende stakeholders.

Analyse vormt de basis van je toegevoegde waarde, nog belangrijker is het vervolg op de analyses. Je zal de rest van het team en stakeholders daarbuiten adviseren over mogelijke verbeteringen op het gebied van content, (user experience) design, techniek, analysemethoden, en meer. Naast het advies speel je ook een belangrijke rol in de opvolging hiervan. Je stelt uiteenlopende online testen voor om deze vervolgens uit te werken, op te zetten en door te voeren om vervolgens de resultaten hiervan weer te analyseren. Denk hierbij aan AB-testen, Multivariate testing, user testing, eye-tracking onderzoek, usability testing, etc. Je levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de doorontwikkeling van de commerciële kracht van de verschillende websites. Je geeft de ideeën die hieruit voortvloeien vorm en stelt de requirements voor verbeteringen op, al dan niet gerelateerd aan de businesswensen. Je eigen ideeën en initiatief hierin worden meer dan op prijs gesteld. Je rapporteert rechtstreeks aan de E-Commerce Manager.

Wat wij verwachten

Je bent een creatieve en innovatieve professional met online bloed en uiteraard een behoorlijke dosis analytisch denkvermogen en inzicht. Een gedreven collega met een commerciële instelling die weet van aanpakken en goed kan organiseren. Je bent ondernemend en oplossingsgericht ingesteld, een enthousiaste teamspeler die ook goed zelfstandig kan werken en in staat is goede relaties op te bouwen en te onderhouden, zowel met collega┬┤s als met leveranciers en partners. Je bent proactief, eager en resultaatgericht en weet je analyses en de hieruit voortvloeiende verbeteringen en aandachtspunten goed over te brengen. Naast analyse / cijfermatig inzicht is gebruikerservaring en innovatie is een belangrijke driver voor je. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Je bent flexibel en stressbestendig.

Ons aanbod

Wij bieden een fulltime baan in een dynamische organisatie met een marktconform salaris. Je werkt nauw samen met je collega´s en je legt verantwoording af aan de E-Commerce Manager.

Ben je geïnteresseerd in deze vacature, of wil je meer informatie, neem dan rechtstreeks contact op met Bas Geenen, E-Commerce Manager op nummer: 010 – 280 21 87 of stuur jouw CV aangevuld met motivatie naar: Sundio Group B.V., T.a.v. Bas Geenen via e-mail naar bas.geenen@sundiogroup.com of per post: Bahialaan 2, 3065 WC Rotterdam.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.