Vacature: Webanalytics & Conversie-optimalisatie Consultant

Traffic Builders logoTraffic Builders Zoekmachinemarketing BV is per direct op zoek naar uitbreiding van het web analytics team. Als Webanalytics & Conversie-optimalisatie Consultant ben je verantwoordelijk voor het meten van websites, webwinkels en online marketing campagnes, en het vertalen van webanalytics data naar actiegerichte inzichten en verbeterpunten. Je bent sparringpartner voor opdrachtgevers en de accountverantwoordelijke Zoekmachinemarketing Consultants, die allen naast Google Adwords ook Google Analytics geaccrediteerd zijn.

Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband aan langdurige (bijv. wekelijkse webanalyse) en kortlopende projecten (bijv. opstellen en implementeren van een meetplan) voor een diversiteit aan opdrachtgevers met ambitie in het midden en hoger marktsegment. Tot je taken behoren onder meer:

 • Het adviseren van opdrachtgevers ten aanzien van webanalytics pakketselectie;
 • Het definiëren van KPI’s voor de evaluatie van het succes van online marketing campagnes, websites en webwinkels;
 • Het opstellen van webanalytics meetplannen voor opdrachtgevers waarin de correcte meting van KPI’s wordt geborgd;
 • Het ondersteunen van opdrachtgevers en webdevelopmentbureaus bij de technische implementatie van webanalytics oplossingen;
 • Het op periodieke basis analyseren van de webanalytics data van opdrachtgevers en deze vertalen naar actiegericht inzicht;
 • Het uitdenken en opzetten van A/B split of Multivariatie tests van bijvoorbeeld landingspagina’s.

New YorkBen je niet zelf de juiste persoon voor deze vacature, maar ken je wel iemand die hiervoor in aanmerking komt? Scroll snel door naar de laatste alinea: je maakt kans op een weekend New York!

Organisatie en cultuur

Traffic Builders behoort tot de beste zoekmachinemarketingbureaus van Nederland. Voor opdrachtgevers met ambitie werken we aan SEA, SEO en conversie-optimalisatie/webanalytics projecten in een afwisselend uitvoerende, adviserende en kennisoverdragende rol. Door onze onderscheidende werkwijze en bedrijfsfilosofie zijn we ervan overtuigd dat je zowel als medior als meer senior consultant sterk kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Naast de mogelijkheid om je kennis te verdiepen biedt Traffic Builders ook de mogelijkheid tot verbreding van je expertise naar aangrenzende vakgebieden.

Traffic Builders is een zeer kennisgerichte organisatie en telt momenteel ca. 18 medewerkers. We zijn een jong, ambitieus team met korte, directe communicatielijnen. Je voelt je hier op je plek als je communicatief zeer vaardig bent, een eigen mening hebt, feedback kan geven en ontvangen, conceptueel en analytisch sterk bent en bovenal een proactieve werkhouding hebt.

Functie-eisen

 • HBO/WO werk- en denk niveau;
 • Minimaal 1-2 jaar ervaring in een functie als webanalist, webanalytics consultant en/of usability & conversie consultant;
 • Aantoonbare ervaring en/of certificering in één of meer populaire webanalytics pakketten, bijv. Google Analytics, SiteCatalyst, Webtrends, etc.;
 • Kennis van programma’s als MsExcel en/of SPSS voor dataanalyse;
 • Kennis en beheersing van javascript, regular expressions e.d. voor zover betrekking hebbende op webanalytics;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord én geschrift.

Aanvullende eisen

De ideale kandidaat heeft enige jaren ervaring met het analyseren van webanalytics data in de dagelijkse praktijk, bijvoorbeeld als webanalist binnen een grotere organisatie of als consultant bij een bureau. Hoewel kennis van javascript geen vereiste is, is dit wel een pré. Belangrijker is echter dat je de wensen en doelstellingen van online platformen en campagnes van opdrachtgevers kunt vertalen naar metrieken/KPI’s en dat je in staat bent webanalytics data om te zetten in marketinginzichten. Je bent analytisch aangelegd, leergierig en hebt een drive om je verder te ontwikkelen, zowel op persoonlijk vlak als professioneel gezien.

Het is tevens mogelijk om vanuit de functie als Webanalist / Webanalytics & Conversie-optimalisatie Consultant door te groeien naar andere functies en je kennis te verbreden, of juist te verdiepen.

Wat bieden we je aan?

Een full-time baan (min. 32 uur per week) in een open, informele werksfeer in een team van jonge, ambitieuze professionals, volop mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling door verbreding en verdieping van kennis en aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Goed salaris met individuele bonusregeling;
 • Collectieve winstdeling (13e maand);
 • Collectief pensioen;
 • Mogelijkheid opleidingen te volgen, zowel intern als extern.

Herken je jezelf in de vacature voor webanalist / webanalytics & conversie-optimalisatie consultant?

Neem dan contact op door per e-mail te solliciteren, voorzien van C.V., ter attentie van mw. Zina Benabed.

Jij niet, maar je kent wel iemand die de perfecte match is?

Breng Traffic Builders in contact met de perfecte persoon voor deze functie en zodra hij of zij wordt aangenomen en door een eventuele proeftijd heen komt verdien jij een weekend New York voor 2 personen! Ook hiervoor neem je contact op met mw. Zina Benabed.

Reacties (1)

Reacties zijn gesloten.