Web Analytics Wednesday met Ziggo en Rijksoverheid op 12/1/2011

Op 12 januari starten we met de eerste Web Analytics Wednesday met cases van Ziggo en de Rijksoverheid. We zijn op deze middag te gast bij Nedstat in Amsterdam ZO.

Ziggo case

Pravesh Mahabali, webanalist bij Ziggo, vertelt over de implementatie van Sitestat en de technische uitdagingen om zaken meetbaar te maken. Verder gaat hij in op resultaten van een uitgevoerde conversie analyse en diverse online marketing activiteiten. Tot slot vertelt hij over de toekomstige stappen rond web analytics en testen bij Ziggo.

Rijksoverheid case

Martijn Warmoeskerken en Milko Vlessing, adviseurs interactieve media ten dienste van de Rijksoverheid (werkzaam bij Dienst Publiek en Communicatie van het Ministerie van Algemene Zaken) geven een kijkje in de keuken geven van de inzet van webanalyse binnen de rijksoverheid en presenteren een interessante case op het gebied van kwaliteitsmetingen van display advertising.

Er is steeds meer focus op online communicatie binnen de Rijksoverheid. Dit geldt ook voor de toepassing van webanalyse als instrument om de communicatie met de burger te optimaliseren. Na een aantal jaren van experimenten met diverse dienstverleners en tools wordt nu ingezet op verdere professionalisering van de webanalyse aanpak binnen de Rijksoverheid. Case: Een belangrijke opbrengst die de inzet van webanalyse heeft geleverd in 2010 is inzicht in de zichtbaarheid van ingekochte display advertising. De Rijksoverheid als een van de grootste online adverteerders in Nederland zal in 2011 op basis van deze inzichten sterker gaan sturen op de verbetering van kwaliteit van uitlevering van online media.

Programma

16.00 Ontvangst en welkom
16.15 Pravesh Mahabali, Ziggo
17.00 Martijn Warmoeskerken en Milko Vlessing, Rijksoverheid
17.45 Afsluiting met borrel (aangeboden door Nedstat)

Locatie

Nedstat BV
Herikerbergweg 280
1101 CT AMSTERDAM
Tel +31 (0)20 519 5400

Nedstat is gevestigd in Gebouw Dali, nabij de Amsterdam Arena. Parkeren kan het beste in P10.

Om het aantal en aandeel eindgebruikers te verhogen, wordt consultants en leveranciers vriendelijk verzocht niet alleen te komen maar ook een klant mee te nemen. Toegang tot de sessie is gratis. Wil je aanwezig zijn? Stuur dan een e-mail naar: waw@netprofiler.nl

Reacties (0)