Wedstrijd: win entreekaarten voor het webanalytics congres!

Webanalytics congresOp donderdag 28 mei 2009 vindt in het Okura hotel in Amsterdam het jaarlijkse webanalyticscongres plaats. Webanalisten.nl is een jaar geleden gestart op dit congres en is dit jaar mediapartner met ondergetekende als programmaplanner en dagvoorzitter. Het 1 jarig bestaan van webanalisten.nl willen we graag vieren met een verloting van entreekaarten voor dit congres + 20% korting voor alle webanalisten.nl lezers (je betaalt dan 360 euro in plaats van 450).

Webanalytics en organisatie toekomst
Eén van de hoofdthema’s van het congres is de toekomst van web analytics binnen een organisatie. Wat wordt haar rol, hoe wordt zij ingezet? Wat is de vorm van de ideale online organisatie (mede)gestuurd door webanalyse en welke tools en middelen worden hierbij gebruikt? Voor de toekomstvisie over de inhoud van webanalytics en de tools zal Dennis Mortensen een keynote geven. Dennis is de voormalig COO van Indextools en sinds de overname door Yahoo daar Director of Data Insights. Vanuit zijn rol bij Yahoo! en ook persoonlijke interesse vanuit zijn weblog VisalRevenue is hij veel bezig met de toekomst van webanalytics tools. Het organisatiedeel wordt vormgegeven door een sessie van 3 * 10 minuten waarin achtereenvolgens Bol.com, Essent en ING Bank vertellen over de rol van webanalytics binnen de huidige organisatie en de voor en nadelen hiervan.

Win entreekaarten
Wat ontbreekt is de toekomstvisie voor de webanalist. Hoe ziet over 5 jaar een dag in het leven van de webanalyse afdeling er uit? Webanalyse in de definitie van “het meten, analyseren en rapporteren van internet data met als doel het begrijpen en optimaliseren van het web gebruik”. Hoe wordt er gewerkt, wat zijn de onderwerpen en met welke tools wordt dit allemaal verwezenlijkt. Ook belangrijk: hoe neemt de analist deel aan conversie en user experience optimalisatie trajecten? Onze vraag aan jullie is om hier maximaal 1 A4 tekst aan te wijden en dit te emailen naar redactie op webanalisten.nl. Laat in de comments ook even weten dat je meedoet aan de competitie (en dat je inzending er nog aan komt!) en stel daar ook eventuele vragen. De beste inzending en runner-up ontvangen elk een entreekaart voor het congres, waarbij ik zelf graag de winnaar zijn A4 laat voordragen tijdens het congres. De gehele top 3, of eigenlijk elke goede inzending, publiceer ik ook graag op webanalisten.nl! Deadline voor deelname (insturen A4): donderdag 21 mei 2009, 10.00 – stuur je inzending naar: redactie op webanalisten.nl !

Programma
Naast het reeds genoemde “organisatie en toekomst” zullen de andere 2 thema’s op het congres zijn “meer inzichten uit data” en “altijd blijven optimaliseren”. De praktijk keynotes op de congresdag zullen hierbij zullen worden ingevuld door ABN AMRO, Wehkamp, SNS Bank en Toyota. Ook zullen de belangrijkste webanalyse bureaus aanwezig zijn met een presentatie (en beurs stand): Clickvalue, Adversitement, Netprofiler en OrangeValley. Bekijk het volledige programma hier, met als slotkeynote Dames hockey bondscaoch Marc Lammers over de kracht van analyse.

Schrijf je hier in voor 20% korting op de entree.

Reacties (15)

 1. maaike@myfactory.nl'

  tis dinsdag 19 mei

  [redactie: en nu dus donderdag 21 mei, thanks!]

 2. maarten.kalfsbeek@sogeti.nl'

  Ook ik pak de uitdaging graag aan. Naar welk adres mag ik mijn inzending sturen?

 3. jandevries@webhelder.com'

  Ton zal wel aan mij liggen maar wat is dan het emailadres van de redactie of moet ik het versturen per postduif? PS via het contactformulier lukt in ieder geval niet. Let me know want de deadline kom steeds dichter bij! 😉

 4. reinoutw@hotmail.com'

  Ton probeert spambots niet de mogelijkheid te geven om het mailadres te herkennen / indexeren 🙂 Op = at = @ Dus redactie op = at = @ webanalisten.nl Haha! Mocht het raadsel nog onduidelijk zijn, dan kan je altijd het contactformulier gebruiken, zet daarin dat je mee doet en ik mail je persoonlijk terug. Nu moet het goedkomen 🙂

 5. jan.de.vries@fbto.nl'

  Toppie volledig begrijpbaar de email komt eraan!!
  🙂

 6. jandevries@webhelder.com'

  de mijne ook gisteren moge de beste maar wiinnen!! 🙂

 7. Dat valt dan toch wel tegen. 2 kaarten te verloten, 2 deelnemers.. Zodra het een verloting zonder inspanning betreft hebben we 100 deelnemers, zodra er iets actiefs moet worden gedaan een conversie van 2%… Ik wil bij deze Jan en Maarten, zonder de inhoud nog te hebben beoordeeld alvast feliciteren met hun entreekaart! Verdere correspondentie volgt per email!

 8. jan.de.vries@fbto.nl'

  Dit zijn dan nog eens wedstrijden altijd prijs. Dank voor de entree kaart alvast!!
  Wel jammer dat niet meer mensen zich geroepen voelen om hun visie op papier te zetten en de mogelijkheid om deze te mogen delen met veel vakgenoten.

Reacties zijn gesloten.