Zo kies je de beste server voor jouw bedrijf

Zo kies je de beste server voor jouw bedrijf

Bedrijven maken steeds meer gebruik van het internet. Dit heeft voor een deel te maken met de verschillende kansen die er liggen. Tegenwoordig is het namelijk ontzettend eenvoudig om de verschillende mogelijkheden van het internet te benutten, zoals het werven van nieuwe klanten en het verkopen van producten. Daarnaast kiezen steeds meer bedrijven ervoor om ook gebruik te gaan maken van een cloud server. Echter, hoe kan dit nou op een goede manier gedaan worden? En hoe kies je de beste server voor jouw bedrijf?

Zo kies je de beste server voor jouw bedrijf

Het type bedrijf

Op dit moment is het bijna voor iedereen mogelijk om een eigen bedrijf op te richten. Hierdoor zijn er allerlei verschillende soorten bedrijven. Doordat iedereen een eigen onderneming kan beginnen, maken steeds meer ondernemers gebruik van software om hun digitale waardevolle spullen op te slaan. Echter, is het voor veel ondernemers prettig om dit in de cloud te doen. In veel gevallen is een opslag via de cloud vele malen veiliger. Bovendien is een cloud vanaf allerlei verschillende plekken in de wereld te bereiken. Je hebt enkel internet nodig om jouw gegevens te kunnen bekijken.

Bereikbaar voor alle werknemers

Wanneer je een cloud server hebt voor jouw bedrijf, is het goed om na te denken over de grootte van de server. Als een server te weinig ruimte heeft, kan het voorkomen dat de server niet naar behoren functioneert. Zorg er vooraf dus voor dat je het juiste bedrijf uitkiest om jouw hosting te kunnen verzorgen. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een bedrijf waar je zo veel mogelijk geheugen hebt. Zorg er tijdens het selecteren van de juiste server natuurlijk wel voor dat je voor de beste kwaliteit gaat. 

Goedkoop is duurkoop

Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe server? Dan is het verstandig om voornamelijk te kijken naar de kwaliteit. In veel gevallen is het niet verstandig om alleen voor kwantiteit te kiezen. Dit kan veel problemen opleveren. Zo kan het voorkomen dat je storingen krijgt. Wanneer je voor een kwalitatieve server kiest, is deze kans vele malen kleiner.

Hoeveel personen op de server?

Om een goede afweging te kunnen maken is het prettig om te weten hoeveel personen er op de server terecht kunnen. Wanneer je ervoor kiest om te weinig personen op de server toe te laten, kan dit het werk lastig maken. Echter, houd er wel rekening mee dat je ook niet met teveel personen gebruik kunt maken van de server. De kans is namelijk groot dat de server dit niet aankan en dat je hierdoor uiteindelijk schade oploopt. 

Private cloud

Wanneer je eens wilt kijken of je gebruik wilt maken van een cloud server, is het verstandig om rekening te houden met het aantal bezoekers. Het aantal bezoekers heeft namelijk impact op de cloud die jij het best kunt kiezen voor jouw bedrijf. Zo is het in een aantal gevallen goed mogelijk om gebruik te maken van een publieke cloud. Daarnaast kan het natuurlijk ook voorkomen dat je enkel gebruik wilt maken van een private cloud. Het voordeel van een private cloud is dat deze beter beveiligd is tegen verschillende hackers. Volgens sommige experts is een private cloud zelfs ondoordringbaar voor hackers. Dit komt doordat de verschillende experts deze cloud ook daadwerkelijk beveiligen.

Het gebruik van een hybride cloud

Naast dat het voor kan komen dat je met jouw onderneming gebruik wilt maken van de public of de private cloud, kan je ook kiezen voor een hybrid cloud. Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer mensen voor de mogelijkheid om de voordelen van een public en een private cloud te combineren. Zo is het verstandig om gebruik te maken van deze variant wanneer je geen concessies wilt doen op het vlak van schaalbaarheid, beveiliging en preventie. 

Houd rekening met de monitoring

Heb je momenteel een eigen webshop? Dan wil je natuurlijk voorkomen dat deze webshop ooit een keer uit de lucht gaat. Om dit te voorkomen, is het verstandig om rekening te houden met de verschillende mogelijkheden op een aanval van buitenaf. In veel gevallen zullen deze aanvallen namelijk niet tijdens de standaard werktijden gebeuren. Dit geldt helaas ook voor eventuele storingen. Sinds een aantal jaar komen storingen helaas steeds vaker voor. Wanneer de webshop continu gemonitord wordt, is de kans klein dat dit invloed heeft op jouw conversies. Voordat je voor een externe partij kiest, is het dus handig om rekening te houden met de verschillende soorten monitoring. Kies altijd voor een 24/7 monitoring. Hierdoor weet je zeker dat je altijd online bent.

Een degelijke back-up

Als je van plan bent om binnenkort jouw webshop op een eigen cloud te gaan zetten, zorg dan dat de partij waar je dit gaat doen een goede back-up maakt. Helaas komt het vaak voor dat partijen een onjuiste back-up hebben van de verschillende gegevens. Deze back-up is van groot belang bij het voorkomen dat je in de toekomst in de problemen komt.