9 voorbeelden van Nederlandse 404 pagina’s die je bezoekers converteren

Een paar weken geleden keken we naar 7 voorbeelden van 404 pagina’s die je bezoekers converteren. Prachtige voorbeelden, maar allemaal van internationale websites. Als ondernemend landje mogen we dan natuurlijk niet achter blijven, en na een korte zoektocht bleken we ook hier in Nederland wat mooie 404 pagina’s in elkaar te kunnen zetten!

Call-to-Action: Werken bij Deloitte

404-deloitte
De job-site van Deloitte heeft een 404-pagina die niet alleen erg leuk is, maar ook goed doordacht. De video is heel leuk gemaakt, maar het sterkste aan deze pagina is de call-to-action aan het einde (en rechts van de video): vraag het Deloitte.
404-deloitte2

Thema: Stedentripper / GSM info / Trouw

404-stedentripper

404 gsminfo

Zowel Stedentripper.com als GSMinfo.nl hebben een 404-pagina gemaakt die heel leuk inspeelt op hun business, en daarmee ook uitermate deelbaar.

404-trouw
De krant mag dan de ‘oude media’ heten, bij Trouw hebben ze toch de moeite genomen om een simpele maar grappige 404-melding te ontwerpen voor hun digitale courant.

Existentiële humor: Studievereniging Scintilla

404-scintilla
Scintilla is de studievereniging van elektrotechniek aan de Universiteit Twente en zoals je zou verwachten van techniekstudenten heeft hun 404-pagina een gezonde dosis nerd referenties.

Een Javascript begint een Hitchhikers Guide of the Galaxy-geïnsipireerd verhaal te typen over de minder bekende, maar toch erg fascinerende, uitdagingen in het leven van een webserver.

Gezellig: Funkie Collective

404-funkiecollective

Pagina niet gevonden; het kan iedereen overkomen. Funkie Collective maakt een gezellig praatje, en geeft je direct links naar pagina’s waar je ook misschien kunt vinden wat je zocht. Een klantenbindende call-to-action!

Red de bestelling: Drukland

404-drukland

Een pagina die niet gevonden wordt is zelfs met de beste 404-pagina toch niet iets dat goed converteert, maar je conversie krijgt helemaal een klap als zo’n melding volgt op het doen van een bestelling! Drukland.nl heeft hier rekening mee gehouden, door niet alleen links naar veelbezochte pagina’s te vermelden, maar ook instructies te geven voor hoe je verder kunt gaan met je bestelling.

Voor het goede doel

Zoals we hebben gezien kan je van alles met je 404-pagina doen. Maar heb je er wel eens aan gedacht om deze pagina in te zetten voor het goede doel?

Vermiste personen op een vermiste pagina

404 vermist

Bij Refurls wilden ze iets speciaals doen met hun 404-pagina, een van de onvermijdelijke onderdelen van webdesign. “Waarom geen nuttige 404 pagina inzetten die een goed doel dient? Daarom wijzen we de mensen die op de 404 terechtkomen op veel belangrijkere vermissingen: vermiste kinderen in Nederland.”

404 sponsoring

404 sponsoring

Het idee achter 404 sponsoring is dat je op je 404 pagina niet alleen een pakkende 404-melding plaatst, maar ook een goed doel promoot. Er zijn plug-ins voor verschillende content management systemen beschikbaar.

Dank ook aan Webanalisten bezoekers ‘Tim’, ‘John-Pierre Cornelissen – Xenonis’ en ‘Jordy van Gent’ voor hun suggesties.