Vacature voor Customer intelligence analist bij KPN

KPN_logoGeloof jij in fact based decision making? Geloof jij dat betere inzichten leiden tot een betere dienstverlening? Ben je opzoek naar een rol waarbij je analyse kan combineren met directe tastbare verbeteringen? Wil jij alles weten van BIG DATA? Zoek dan niet verder want dit is de plek voor jou.

Voor de consumentenmarkt KPN (TV, internet, vast en mobiel bellen) zijn wij op zoek naar een gedreven, zeer goed onderbouwde

analist (full-time in Den Haag)

die graag het gesprek aangaat. Wij richten ons voornamelijk op het verbeteren van de dienstverlening van de klant , maar over een breed werkveld van vrijwel alle afdelingen van de consumentenmarkt van online, sales, marketing tot aan monteurs en contact centers.

KPN is een data gedreven Telecom bedrijf en heeft de ambitie voorop de lopen in analytics. De fundamenten om BIG data actief toe te passen zijn gelegd. Data discovery in enorm rijke data met de nieuwste tools als Tableau, Spotfire, Oracle en Informatica is geen toekomstmuziek maar realiteit. Door samen te werken met externe specialisten uit de hele wereld leren we jou ECHT wat big data is en kan. Welkom in de nieuwe wereld waarbij goede en gedreven Analisten de diamanten van de arbeidsmarkt zijn.

Over de afdeling:

De afdeling Analyse & BI is onderdeel van Products. Products is verantwoordelijke voor de zowel de commerciële als de operationele keuzes van de consumentenmarkt. Welke producten en diensten moeten wij aanbieden? Hoe vergroten we loyaliteit? Hoe maken we van KPN de beste Dienstverlener? Dit zijn vraagstukken waar wij ons mee bezig houden. Niet vanuit een ivoren toren maar zij aan zij met mensen die verantwoordelijk zijn voor de processen, proposities en de verkoop- en servicekanalen. Analyse en BI werkt niet voor de business, maar is onderdeel van de business. Je werkt in een team met 10 hoog opgeleide professionals met een passie voor hun werk.

Over de functie:

Als ‘customer intelligence analist’ ben je mede verantwoordelijk voor de kwaliteitsverbetering van de consumentenmarkt. Je hebt een passie om uit complexe data krachtige inzichten te halen. Op basis van scherpe analyses op onder andere de klantenbase, klantcontacten en processen geef je objectief en fact-based advies aan zowel de operationele als de commerciële ketens van de KPN merken. Een goede analist onderscheidt zich door zijn business partner kwalitatief en kwantitatief inzicht te geven zodat er strategisch en tactisch de juiste keuzes gemaakt worden. Je inzichten schreeuwen om een call to action. Wat gaan we morgen veranderen met dit inzicht? We vragen dus iemand met inhoud, een positief kritische houding en overtuigingskracht. Daarnaast ben je een enthousiaste teamspeler met WO werk- en denkniveau die actief de leiding neemt om de klanttevredenheid en operationele kosten van de Consumentenmarkt te verbeteren.

Wat ga je doen:

 • Zelfstandig vertalen van klantanalyses naar hun belang in het bereiken van strategische doelen
 • Vertalen van de uitkomsten naar een helder en implementeerbaar advies
 • Uitvoeren van complexe (statistische) data analyses op klantdata en toepassen van BIG data analytics
 • Invloed uitoefenen op besluitvorming met helder fact based advies
 • Samenwerken in multidisciplinaire teams voor het beste resultaat

Jouw profiel

 • WO opgeleid met statistische achtergrond (bv. econometrie, economie, bedrijfskunde of marketing)
 • Minimaal 3 jaar relevante ervaring in het intelligence werkveld (ervaring met SPSS, SQL, Excel, Access)
 • Analytisch, doortastend, assertief en klantgericht
 • Sterke communicatieve vaardigheden

Wat bieden wij

 • Uitdagende omgeving in een zeer dynamische markt
 • Veel eigen verantwoordelijkheid
 • Uitstekende professionele en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden
 • Werken met dé BIG data tools en specialisten
 • Werken in een professioneel gedreven team

Wil je direct solliciteren?

Maak dan gebruik van het online sollicitatieformulier.

Een online capaciteiten test maakt deel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.