Website browser test: check jouw website nu in alle combinaties

Een goede webanalist checkt zijn website in de meest voorkomende browser en platform combinaties. Mac OS met Safari en Windows met MSIE en beide platformen met Chrome, Firefox en Opera. Is alles wel juist uitgelijnd, is alles goed zichtbaar? Nu is het al een hele opgave om de hardware te hebben staan om een website browser test uit te voeren voor de de 8 genoemde variaties, de problemen worden pas echt groot wanneer je je realiseert dat jouw bezoeker van elke browser wel 1 van gemiddeld 4 verschillende versies zou kunnen hebben.

Gratis browser check via browsershots.org

Al enige jaren bestaat er als oplossing de gratis te gebruiken browser test website: Browsershots.org. Via deze website kun je controleren hoe jouw website eruit ziet bij wel 80 verschillende browser en platform combinaties. Van MSIE 4.0 t/m 8.0 op Windows, Seamonkey 1.1 op BSD. Het invoeren van jouw URL geeft binnen een aantal minuten screenshots van jouw pagina in de gevraagde browser en platform combinatie(s).

Browsershots.org screenshot

Handige tool met een mooi principe erachter. De screenshots worden gemaakt door een cluster van PC’s die hiervoor worden aangeboden door de gebruikers van dezelfde applicatie. Ga je de tool veel gebruiken? Stel dan jouw capaciteit beschikbaar voor deze browsercheck tool!

Let wel op: het zijn slechts screenshots en deze geven alleen een visueel beeld van de opzet. Goede websites zijn vooraf ook uitvoerig getest op gebruik in de meest voorkomende browser / platform combinaties.

Reacties (6)

Reacties zijn gesloten.