Controleer of al je pagina’s wel (goed) gemeten worden

WASP logoAl enige tijd is er een handige plugin voor de Firefox webbrowser beschikbaar die op de hoogte is van implementatiecodes van meer dan 100 webanalyticspakketen, waardoor je per opgevraagde URL snel kunt zien welk pakket er wordt gebruikt. Deze plugin is te vinden op wasp.immeria.net. Zelf heb ik deze plugin dit weekend getest en nu raakte ik op zich niet enthousiast van de optie om te bekijken welk pakket andere websites draaien (hoewel we daar vast nog wel leuke benchmark onderzoekjes mee gaan doen hier), maar veel meer van de tag debugger functie.

Met deze debug functie kun je eenvoudig vanaf een bepaalde startpagina middels automatische spidering alle achterliggende pagina’s controleren op de aanwezigheid van de juiste statistieken tags. Dat kleine stukje code die je moet opnemen op de pagina om te zorgen dat er goed wordt gemeten. Praktijk leert dat er altijd wel pagina’s zijn die over het hoofd worden gezien en dus niet worden gemeten en dat er pagina’s zijn met de verkeerde tag code…. Deze plugin zorgt ervoor dat jou dat niet meer overkomt!

Reacties (2)

  1. info@markvanloon.com'

    Een tijdje geleden vond ik de volgende tekst op een blog (ik weet alleen niet meer welke):

    “er is een URL die voor je kan nagaan of de code op iedere pagina staat. Deze URL is http://www.sitescanga.com. Let erop dat deze URL niet van Google afkomstig is.”

    Deze link geldt alleen voor Google analytics, maar werkt wel goed!

Reacties zijn gesloten.