Conversion Hotel 2017: wat een weekend!

Van 17 tot en met 19 november vond de alweer vierde editie van Conversion Hotel plaats. 2 hotels, 156 hotelkamers, 240 deelnemers, 12 keynote sprekers (6 uit de CRO wereld en 6 uit andere vakgebieden) en twee muzikale acts verzamelden zich op Texel voor een weekend vol inspiratie. Bekijk de video samenvatting en lees de live notes van iedere keynote op de overzichtspagina van Conversion Hotel 2017.

Conversion Hotel 2017

Ka mate ka mate ka ora

Nadat alle deelnemers gearriveerd waren op het eiland, ingecheckt waren en klaar zaten in de keynote zaal van Grand Hotel Opduin, verwelkomde de Conversion Hotel crew iedereen met een Haka. En na een half uurtje oefenen waren ook alle 240 deelnemers klaar om Conversion Hotel 2017 officieel te openen volgens de Māori traditie.

Conversion Hotel 2017

Inspiratie over optimalisatie

Na deze energieke opening, was het tijd voor de eerste spreker van het weekend: Joost de Schepper en zijn uitleg van de werkwijze en werkcultuur van Spotify. En ook de rest van dag #1 was vol gepland met alleen maar goede sprekers. Zo vertelde Els Aerts (AG consult) over user testing en hoe je user testing wél goed doet. Matthew Roach (Sanoma) deelde 5 stappen die leiden tot CRO excellence. Michele Kiss (Web Analytics Demystified) ging tijdens haar presentatie in op statistiek en hoe goed begrip van statistiek een voorwaarde is voor optimalisatie succes. En als laatste spreker voor het diner presenteerde Ronny Kohavi (Microsoft) alle lessen die hij bij Microsoft geleerd heeft over het uitvoeren van large scale experimenten.

CH2017

Zelfs na afloop van het drie-gangen menu hielp David JP Phillips ons allemaal nog eens uit onze after dinner dip met zijn presentatie over the magical science of storytelling. Een geweldige eerste dag van Conversion Hotel 2017, die niet beter had kunnen eindigen dan met een optreden van DJ Baldower, die zijn muziek mixte met de audio van alle presentaties. Want wie wil er nu niet dansen, drinken en slapen met de inspirerende woorden van dag #1 echoënd in je hoofd?

Wat gebeurde er op dag #2?

Op zaterdag werden de sprekers het publiek en het publiek de sprekers. Of in andere woorden, het was tijd voor de unconference! Met een goed gevulde maag en een hoofd vol inspiratie (en misschien een lichte kater) waren de deelnemers klaar om te delen wat ze te bieden hadden. Een nieuw project, nieuwe ervaringen, of juist een vraag? Alles was mogelijk.

Conversion Hotel 2017

En veel is er gebeurd… Terwijl iedereen nog half slapend in de zaal klaar zat voor een nieuwe dag Conversion Hotel, besloot Sinterklaas ons te verassen met een bezoek aan Texel. En nadat Ton Wesseling op het nippertje was ontsnapt aan een reisje naar Spanje, verspreidden alle deelnemers zich over de twee hotels om sessies bij te wonen als een ronde tafel discussie over de GDPR wetgeving, een discussie over de kunst van verleiding tijdens een wandeling op het strand of een 1,5 uur durende workshop van Online Dialogue over Online Psychologie voor CRO.

Conversion Hotel 2017

How you thought you were doing ok

Na deze uren discussiëren en kennis delen was het tijd om te relaxen, een plons in het zwembad te nemen, een lange wandeling door de duinen te maken of een drankje te drinken in een van de lokale cafeetjes. Een welverdiende pauze waarin we even de tijd hadden om tot rust te komen voordat we weer in de keynote zaal werden verwacht. Want vlak voor het avondeten stonden de spotlights al weer aan voor ethische hacker Wouter Slotboom en zijn helemaal niet geruststellende verhaal over hoe makkelijk het is om iemands gegevens te achterhalen.

Conversion Hotel 2017

Een romantische laatste avond

Nadat we al onze angsten (en een beetje schaamte) weg hadden gegeten tijdens het diner, bestond het programma van de tweede avond van Conversion Hotel 2017 uit presentaties van Sanne Blauw over alle manieren waarop we misleid worden door statistieken en Craig Sullivan over hoe en waarom hij zich ontwikkeld heeft tot liefdes consultant. Wat was het volledige verhaal achter zijn ‘Message in a bottle‘ project? En na deze romantische laatste presentatie, zat er niets anders op dan een drankje te halen aan de bar en mee te zingen met de pianoshow van Judith Wognum, genietend van weer een mooie nacht op Conversion Hotel.

Conversion Hotel 2017

Inspiratie voor een jaar

De laatste dag van Conversion Hotel 2017 begon en eindigde voor we het wisten. Ons laatste ontbijt in het hotel werd gevolgd door keynotes van Amy Cueva (Mad*Pow) over purpose driven design en Bart Schutz (Online Dialogue) over Optimization by evidence based behavioral persona’s. En om er echt helemaal zeker van te zijn dat iedereen genoeg inspiratie had tot aan Conversion Hotel 2018, werd Manon Ossevoort het podium opgevraagd om te vertellen over haar ongelofelijke reis naar de zuidpool op een tractor.

CH2017

Wat een weekend!

Het was een geweldige vierde editie van Conversion Hotel en dat was niet mogelijk zonder alle 240 mensen die naar Texel zijn afgereisd om hun liefde en enthousiasme voor optimalisatie te delen. En die konden we natuurlijk niet naar huis laten gaan zonder Conversion Hotel 2017 op een passende manier af te sluiten. We hebben nog een keer al onze krachten gebundeld en het kleine beetje energie dat er nog over was eruit gegooid tijdens een laatste Haka.

CH2017

Wil je er volgend jaar bij zijn? Registreer je dan snel voor de wachtlijst van Conversion Hotel 2018 en zorg dat jij als eerste op de hoogte bent van de kaart verkoop. Ga naar: https://anali.st/ch2018waitinglist/