Delen van Google Analytics dashboards wordt een stuk eenvoudiger

Sindskort biedt Google Analytics de mogelijkheid om je custom dashboards via een nieuwe optie te delen. Waar je eerst alleen de mogelijkheid had om een dashboard te delen via een sjabloonlink en vervolgens toe te voegen aan een ander Google Account, kun je het voortaan ook in een gedeelde ruimte zetten.

Binnen de rapportage lay-out worden je dashboards voortaan opgedeeld in ‘Privé’ en ‘Gedeeld’. Deze tweedeling wordt weergegeven in de rapport navigatie aan de linkerzijde:
Rapport navigatie

Als je een nieuw dashboard maakt wordt deze in eerste instantie toegevoegd aan je privé dashboards. Wanneer het dashboard dan klaar is om gedeeld te worden vind je onder de button ‘Delen’ de functie om het dashboard in een gedeelde ruimte te zetten.

Dashboard delen

Het grote voordeel

Gebruikers hoeven op deze manier dashboards niet meer zelf toe te voegen aan het Google Account en het juist profiel. Bovendien hoeft het dashboard niet keer op keer opnieuw te worden toegevoegd wanneer er een wijziging wordt gemaakt in het dashboard. Zo is het dashboard voor de gebruiker altijd up-to-date.

Voor het delen van dashboard heb je wel admin rechten nodig. Persoonlijk vind ik het een zeer welkome toevoeging en ik heb inmiddels mijn eerste dashboards zo gedeeld.